home connect xs inteligentna chladnicka komunikacia internet of things smart home toptrendy

 

 

Aj keď nie ste práve doma, môžete pohodlne kontrolovať a ovládať svoje spotrebiče na diaľku s pomocou mobilného telefónu alebo tabletu. Špeciálna aplikácia Home Connect však neslúži len na diaľkové ovládanie. Obsahuje aj množstvo praktických rád a tipov na mieru danému spotrebiču alebo informácie o vhodnom príslušenstve, stave zariadenia a technickej podpore v prípade poruchy.

Nahliadnite do chladničky, aj keď nie ste doma. Vďaka integrovaným kamerám v chladničke môžete priamo v obchode na tablete alebo telefóne skontrolovať, aké potraviny vám doma chýbajú. Chladnička dokonca dokáže rozpoznať až 60 druhov ovocia a zeleniny a ponúknuť recepty z potravín, ktoré doma práve máte. Odporučí aj to, ktorá zóna je na uloženie najvhodnejšia, aká je ideálna teplota ich uskladnenia a ktoré druhy ovocia či zeleniny by ste mali z chladničky vybrať, pretože do nej vôbec nepatria, ako napríklad rajčiny, limety alebo avokádo. Prostredníctvom aplikácie Home Connect dostanete aj upozornenie v prípade, ak omylom necháte otvorené dvierka chladničky alebo dôjde k zvýšeniu teploty nad určitú úroveň. Tým, že nastavenia môžete realizovať na diaľku, dokážete cestou z nákupu znížiť teplotu a pripraviť tak chladničku na blížiace sa zásoby potravín.

 

 home connect inteligentna chladnicka komunikacia internet of things smart home toptrendy

 

Vynikajúcu hostinu zvládnu aj úplní začiatočníci

Najlepší kuchári poznajú tie najlepšie triky. S Home Connect sa môže stať profíkom každý. V aplikácii nájdete celú kuchársku knihu receptov na mieru danému modelu, tipy na varenie, názorné videá a aj dôležité informácie a zaujímavosti o  najpoužívanejších ingredienciách. Vďaka podrobnému návodu hravo zvládne prípravu vynikajúceho menu aj neskúsený kuchár. Nastavenie na prípravu vybraného pokrmu pošle aplikácia priamo do rúry. Stačí vložiť jedlo dovnútra a môžete vyraziť napríklad na prechádzku. Na diaľku jednoducho skontrolujete, v akej fáze sa proces nachádza a kedy bude jedlo pripravené. Pokiaľ by ńeprítomnosť mimo domu trvala dlhšie, ako ste plánovali, režim udržiavania teploty je možné spustiť aj na diaľku.

 

Varná doska a odsávač ako dokonalý pár

V intuitívnej aplikácii Home Connect nájdete nielen informácie o aktuálnom stave varnej dosky, jej aktívne nastavenie alebo zostatkový čas prípravy jedla, ale aj množstvo receptov na inšpiráciu, tipy na varenie či informácie a zaujímavosti o rôznych surovinách. Prepojením varnej dosky s odsávačom pár budú spotrebiče navzájom komunikovať, fungovať v perfektnej synchronizácii a zaistia aj optimálne odsávanie. Odsávač pár môžete, samozrejme, regulovať aj manuálne, a to len dotykom na ovládacom paneli. Vďaka aplikácii Home Connect si možno v kuchyni vytvoriť dokonalú atmosféru podľa aktuálnej nálady alebo príležitosti – s novým variabilným, farebným LED osvetlením odsávačov pár značky Bosch.

 

 

 

Kávovým expertom jedným kliknutím na mobile

Staňte sa skúseným baristom vďaka novému plne automatickému kávovaru s technológiou Home Connect. Vyberte si z mimoriadne širokej ponuky najrôznejších druhov kávy a uložte si svoje obľúbené nastavenie pomocou funkcie CoffeeWorld v rámci aplikácie. Môžete sa taktiež inšpirovať výbornými kávovými receptmi alebo zaperliť zaujímavými informáciami zo sveta kávy. Jednoducho zostavíte aj zoznam nápojov na mieru pre všetkých hostí – stačí po miestnosti poslať tablet alebo mobil, kde si každý zadá, či si praje slabé latté, silnejšie capuccino alebo nejakú zaujímavú špecialitu. Zoznam odošlete priamo do kávovaru a ten postupne pripraví všetky zvolené nápoje. Podľa názvu-mena ihneď spoznáte, pre koho je pripravený nápoj určený. Nastavenie obľúbených nápojov si môžete aj uložiť. Keď príde návšteva, stačí tak kliknúť na uložené meno a už sa nemusíte pýtať, akú kávu má najradšej.

 

 

 

home connect bosch siemens smart domacnost spotrebice technologie

 

 

 

Umývačka riadu, s ktorou budete vždy v obraze

Domáce práce zvládnete kdekoľvek a kedykoľvek. Nie ste si istí správnym nastavením programu? Zvoľte Easy Start v aplikácii Home Connect, vyberte z ponuky druh, množstvo riadu a mieru zašpinenia a umývačka vám odporučí ten najvhodnejší program pre svoju konkrétnu náplň.  Na smart telefón alebo tablet pošle upozornenie nielen vtedy, keď doumýva, ale aj vtedy, keď sa začne míňať leštidlo alebo tablety, aby ste mohli včas kúpiť nové.

 

 

Inteligentná práčka a sušička pre jednoduchší život

Odteraz sa už nikdy nebudete musieť pýtať, ako bielizeň čo najlepšie vyprať, alebo sa vyhovárať, že neviete práčku správne nastaviť. Práčka to zvládne sama  pomocou funkcie Easy Start v aplikácii Home Connect. Stačí postupovať podľa návodu, nastaviť druh bielizne, farbu a úroveň znečistenia a spotrebič sám, na základe zadaných informácií, vyberie ten najvhodnejší program a zjednoduší vám tak domáce práce. S Home Connect navyše získate užitočné tipy alebo informácie o spotrebe vody a energie. Práčka upozorní nielen na dokončenie cyklu a nutnosť vybratia bielizne, ale ak má zároveň systém automatického dávkovania pracieho prostriedku   i-DOS, postráži aj to, či sa nemíňa prací prostriedok. Sušička zase priebežne kontroluje a upozorňuje, keď treba vyčistiť filter alebo vyprázdniť nádržku na vodu.

 

 

Servisná sekcia

V aplikácii nájdete aj sekciu zameranú na servis s kontaktmi na call centrum a poradenskú linku a priamy vstup na webovú stránku Bosch. Od konca minulého roka je cez túto sekciu možná aj diagnostika spotrebiča na diaľku priamo zo servisného centra, samozrejme, s nutnou autorizáciou užívateľa. Identifikácia poruchy sa tak stala oveľa rýchlejšou a technik prichádza na opravu vybavený potrebnými náhradnými dielmi. V tejto sekcii sú k dispozícii aj užívateľské manuály na čítanie aj na stiahnutie, informácie o odporúčanom príslušenstve pre daný typ spotrebiča, ako aj inštruktážne videá s postupom údržby jednotlivých spotrebičov, ako napríklad čistenie sparovacej jednotky kávovaru.

 

 

Maximálne úspory

S inteligentnými spotrebičmi s technológiou Home Connect môžete aj ušetriť. Ak máte k dispozícii energiu zo solárnych panelov alebo dvojtarifové sadzby, môžete v aplikácii nastaviť časový rámec, kedy potrebujete umyť riad alebo vyprať bielizeň. Inteligentné systémy dokážu postrážiť množstvo energie alebo „premýšlať vopred“. Spotrebič sa tak spustí automaticky vo chvíli s najefektívnejším zdrojom energie.

 

 

home connect inteligentna chladnicka komunikacia internet of things smart home toptrendy

 

 

Inteligentná domácnosť

Spojením hlasovej asistentky Amazon Alexa, ktorá umožňuje získavať informácie a dávať príkazy hlasom (zatiaľ nie je možné v slovenčine) a technológie Home Connect je možné ovládať domáce spotrebiče aj týmto spôsobom. Vďaka aplikácii IFTTT (If This Then That) si môžete jednoducho spojiť rôzne zariadenia pripojené k internetu. Po dopečení večere v rúre sa napríklad rozsvieti svetlo nad jedálenským stolom a začne hrať vaša obľúbená hudba, v prípade chybového hlásenia či úniku vody sa rozbliká svetlo v pracovni načerveno alebo sa ráno podľa  nastaveného času budíka zapne kávovar, aby bol nachystaný, len čo vstanete. Pomocou tejto aplikácie si môžete vytvoriť aj vlastné príkazy na hlasové ovládanie spotrebičov. Možnosti sú široké a neustále pribúdajú.

 

 

Bezpečnosť na prvom mieste

O svoju bezpečnosť sa nemusíte báť. Prístup k informáciám je možný len po prihlásení sa do užívateľského účtu pomocou Wi-Fi. Systém navyše nedovolí, aby ste sa prihlásili z nezabezpečenej siete bez hesla. Samozrejmosťou sú aj bezpečnostné certifikáty, firewall na serveri a ochrana heslom. Aplikáciu navyše možno prepojiť s ďalšími systémami, napríklad osvetlením, smart hodinkami, alternatívnymi zdrojmi energie alebo Alexou od Amazonu, a ovládať tak spotrebič hlasovými povelmi. Zjednodušte si život inteligentnými pomocníkmi, ktorí sa postarajú o dokonalé výsledky a ušetria vám čas aj prácu.

 

 

www.bosch-home.com/sk