moderna kuchyna kuchynske spotrebice umyvacka riadu drevo v interieroch toptrendy

 

 

Každý, kto sa pravidelne zvŕta v kuchyni len musí potvrdiť, že záleží na tom ako a čím je vybavená. Príprava jedál napríklad pre takú štvorčlennú rodinu zaberie pomerne dosť času a miesta, a tak naozaj záleží na tom aby bola táto dôležitá miestnosť zariadená presne podľa toho. Ak práve v tomto období rozmýšľate čo kúpiť a ste na pochybách, prečítajte si nasledujúci článok, možno vás niečím inšpirujeme.

Do každej správnej kuchyne patrí kuchynská linka so vstavaným sporákom. Dnes už má každý zákazník na výber zo širokého sortimentu druhov. Niekto preferuje starú dobrú klasiku, teda plynový sporák so štyrmi horákmi a rovnako plynovou alebo elektrickou rúrou. Niekto povie, že tento trend už dávno vyšiel z módy, no neverte tomu.

 

kuchynske spotrebice moderna kuchyna toptrendy

 

Príprava jedál na plyne je stále tou najlacnejšou, a tak ak budete rozmýšľať čisto ekonomicky, nedajte sa odradiť. Otočíte gombíkom doprava, škrtnete vstavaným zapaľovačom, či zápalkou a môžete začať s varením, pečením, alebo grilovaním.

Základom je kvalitný sporák za prijateľnú cenu

Tí progresívnejšie naladení iste dajú prednosť elektrickému sporáku s indukčnou varnou platňou. Vyberajte podľa toho, či bývate v paneláku, rodinnom dome a samozrejme tiež podľa toho akú hlbokú máte peňaženku. Nie všade je totiž k dispozícii trojfázové pripojenie, aj keď mnoho indukčných sporákov funguje na tých panelákových dvestoštyridsať voltov. Aby sme nezabudli, v ponuke sú aj takzvané elektrické sporáky so sklokeramickou varnou doskou. Sú o čosi lacnejšie než tie indukčné, no zase indukčné dokážu ušetriť nejaké tie peniažky. Nech sa už ale rozhodnete pre ktorúkoľvek alternatívu, nespravíte chybný krok.

Každý dnešný sporák má mnohé užitočné funkcie, takže je to celé iba o vzhľade a cene. Večne uponáhľaným jedincom padne mimoriadne vhod mikrovlnná rúra. Tá je schopná viac menej plnohodnotne zastúpiť akýkoľvek sporák, čiže rozmrazí, zohreje, uvarí, upečie, ugriluje, skrátka, vyskúšajte, či hovoríme pravdu. No a ten, kto myslí ekonomicky, ekologicky a má zmysel pre zdravú výživu si bude pripravovať pokrmy v parnom hrnci.

Chladnička má opodstatnenie po celý rok

Počas prípravy jedál vznikajú v kuchyni výpary a s nimi spojené nie vždy príjemné zápachy a preto je nedielnou súčasťou kuchýň aj digestor, inak povedané odsávač pár smerom do vetracej šachty. V tomto si musíte nechať poradiť od renomovaných dodávateľov, pretože veľa súčasných kuchýň sú rozmerovo iné, a tak príslušný digestor je tak trochu alchýmia. Alebo si zvoľte sporák spolu s kompletnou kuchynskou linkou a digestorom na mieru a máte po starostiach.

Čo by to bola kuchyňa bez chladničky. Nežijeme predsa v časoch kedy sa mlieko, maslo, syry, zelenina a mäso dávali do vedra a spúšťali do studne. Dnes musí byť všetko pekne krásne po ruke. Za nás odporúčame chladničku skôr vyššiu a štíhlejšiu tak aby sa zmestila do akéhokoľvek kúta v panelákovej kuchyni. Sú dizajnovo účelne poňaté, energeticky úsporné a majú mimoriadne tichý chod. Tie rozmerné s honosnou mrazničkou nechajte radšej ľuďom, žijúcim v rodinných domoch. Beztak ich nikdy nenaplníte.

Umývačka riadu príde vhod najmä početnejším rodinám

Umývačka riadu je ideálny pomocník do každej domácnosti s väčším počtom členov. Zvyčajne zastavaná v kuchynskej linke, aby nikomu neprekážala. Skúste si zrátať náklady na ručné umývanie riadu, to znamená, že koľko miniete pri tom vody, čistiaceho prostriedku a času. No a potom to porovnajte s nákladmi svojich známych, ktorí si už umývačku riadu zadovážili. Pre jednotlivcov a malé rodiny sa síce neoplatí, no štvorčlenná rodina by už nad ňou mala začať uvažovať.

Na pravú stranu kuchynskej linky zásadne patrí rýchlovarná kanvica. Hocikedy keď potrebujete dať rýchlo zovrieť vodu, tak tento spôsob je vždy najideálnejší. Prejde sotva pár minút a nech sa páči, môže sa podávať káva alebo čaj. Podľa možností vyberajte kanvicu s umelohmotným obalom, pretože by ste sa o ten kovový vždy spálili. Taký eloxovaný hliníkový povrch vyzerá síce efektne, no v tomto prípade je krajne nepraktický.

 

Vybavenie do kuchyne kupujte u osvedčených predajcov

Musíme pripomenúť aj také samozrejmosti ako kuchynský riad zložený z hrncov, pokrievok, panvíc, tanierov, misiek, vidličiek, lyžičiek, nožíkov, varešiek, soľničiek, piestikov, habariek no skrátka všetkého toho, čo potrebujete na prípravu akéhokoľvek jedla, na ktoré si len spomeniete.

No a nakoniec jedna dobrá rada. Nakupujte kuchynské vybavenie v predajniach s dlhoročnou tradíciou na našom trhu, pretože iba také vám bude zaručená kvalitu predávaného tovaru a prípadné vrátenie ak s ním náhodou nebudete spokojní, máte záruku, že dostanete svoje peniaze naspäť. A keďže vecí, ktoré potrebujete do kuchyne je viac než dosť, tak je výhodné ak si ich najskôr poprezeráte na internetových stránkach predajcov a spravíte si taký malý prieskum. Bez stresu a v pokoji domova.