Umožňuje pripravovať pokrmy niekoľkými rôznymi metódami – pomocou klasického ohrevu, kombináciou pary s klasickým ohrevom alebo so 100-percentnou parou. Paru možno využiť aj na ohriatie jedla, kysnutie cesta alebo pozvoľné rozmrazovanie. V rúre možno aj zavárať ovocie a zeleninu alebo pripravovať domáce jogurty. Týmito funkciami je vybavená najnovšia kombinovaná parná rúra na pečenie Bosch Serie | 8 HSG656XS1, ktorú predstavuje Bosch.

 

 

S teplotnou sondou PerfectRoast navyše jednoducho upečiete dokonalé stehná a steaky a senzor PerfectBake za vás zas postráži priebeh prípravy koláčov a báboviek a upozorní vás, keď budú hotové. Aj začiatočník zvládne nachystať dokonalú hostinu vďaka funkcii Assist, ktorá automaticky nastaví optimálny druh ohrevu, teplotu a dĺžku prípravy pri veľkom množstve pokrmov – od koláčov a drobného pečiva cez nákypy a lasagne až po rôzne druhy mäsa a príloh. Žiadne starosti si nemusíte robiť ani s čistením rúry, a to vďaka špeciálnemu povrchu stropu, bočných stien a zadnej steny EcoClean Direct, ktorý absorbuje tuky. 

 

 

parná rúra bosch domáca príprava pečiva pečenie v pare toptrendy sk

 Kombinovaná rúra Bosch so špeciálnou povrchovou úpravou stien EcoClean Direct zabraňuje tvorbe usadenín, ktoré vznikajú uvoľňovaním tukov. Foto: Bosch-Siemens 

 

 

 

Varenie v pare je obľúbené čoraz viac. Výsledky sú totiž chutné a zdravé, pretože pri varení v pare sa v potravinách zachovávajú dôležité vitamíny, minerály aj antioxidanty. Parné rúry však toho ponúkajú oveľa viac. Viete, že sú perfektné aj na kysnutie cesta, pečenie chleba či prípravu knedlí, ale aj na sterilizáciu riadu? Varenie v pare si obľúbili nielen vyznávači zdravej výživy, ale aj gurmáni, lebo v pare môžete šetrne pripraviť tak zeleninu, ako aj dokonale šťavnaté mäso s chrumkavou kôrkou. Na čo všetko však možno využiť paru v rúre? Možnosti sú veľmi široké, ako napríklad:šetrné a rovnomerné rozmrazovanie alebo ohrievanie hotových pokrmov. Dokonca aj varenie v pare, vhodné na spracovanie zeleniny, rýb, zemiakov a ryže, či pečenie koláčov a nákypov. Inovatívny systém sond zabezpečí, aby bola príprava akéhokoľvek chodu bezproblémová, rýchla a čo najjednoduchšia. Pečenie s pridanou parou je možné využiť pri príprave jedál z lístkového cesta a kysnuté cesto viac nebude potrebné nechávať odstávať. S teplotou 35° - 45° a 60% vlhkosťou vykysne cesto priamo v parnej rúre Bosch. Rovnako pri sterilizácii fliaš na zaváranie stačí vložiť všetok riad do rúry a pomocou správnej funkcie zabezpečiť celý proces prípravy v krátkom čase. 

 

 

 

 

parna rura bosch pecenie v pare moderna kuchynska rura bosch trendy kuchynske spotrebiče toptrendy sk

Najnovšie kombinované rúry Bosch disponujú funkciami, ktoré umožnia prípravu ľubovoľného chodu v krátkom čase. Vďaka systému sond, ktoré sledujú a regulujú teplotu a vlhkosť vnútri rúry dokáže pripraviť náročné recepty aj úplný začiatočník. Foto: Bosch-Siemens

 

 

 

Okrem rúr s funkciou 100 percent pary existujúcej modely s prídavnou parou. Tú možno kombinovať s vybranými druhmi ohrevu, napríklad horúcim vzduchom či grilom.  V prípade vstavaných rúr Bosch možno prídavnú paru regulovať v troch stupňoch intenzity, približne od 30- až po 80-percentnú nasýtenosť. Okrem varenia v pare a sterilizácie možno rúru s prídavnou parou využiť aj na všetky vyššie uvedené metódy prípravy pokrmov, t.j. rozmrazovanie, ohrievanie, pečenie a kysnutie.