Clanok Pandora Otvaranie naramkov Klip 1200x800Naučte sa, ako správne otvoriť náramok Pandora. Prinášame vám niekoľko tipov, vďaka ktorým si nezničíte ani zapínanie náramku, ani vašu manikúru.

Otvárač Pandora 

Na jednoduché otváranie náramkov, s typickým klipovým zapínaním, vytvorila Pandora špeciálny otvárač v tvare srdca z nerezovej ocele. Vďaka svojim oblým hranám je šetrný k materiálu náramkov. Vďaka šnúrke s očkom ho môžete nosiť ako prívesok na kľúčoch či kabelke a mať ho tak vždy poruke.

 Clanok Pandora Otvaranie naramkov Klip 1200x800

Otváranie klipových náramkov

  1. položte si ruku s náramkom na pevný povrch, aby vám náramok po otvorení nespadol
  2. otočte náramok tak, aby ryha na klipovej spone smerovala k vám
  3. umiestnite do ryhy hranu Pandora otvárača alebo váš necht a jemne zatlačte (nepoužívajte hrubú silu)
  4. jazyk spony pod tlakom povolí a klip sa pootvorí
  5. roztvorte sponu a vytiahnite druhý koniec náramku

Zo začiatku vám to môže prísť zložité, no tréningom sa celý tento postup zautomatizuje. Vždy však myslite na to, aby ste náramok pri otváraní mali buď na podložke, alebo aby ste po otvorení prstami zachytili jeho druhý koniec. V prípade, že máte náramok alebo korálky bez závitu, mohli by vám, totiž, korálky z náramku vypadnúť. Z tohto dôvodu odporúčame na náramok pridať klipové korálky a bezpečnostnú retiazku. Retiazka nielenže ochráni náramok pred stratou, ale zabráni aj vypadnutiu korálok pri skladaní z ruky alebo náhodnom otvorení.

Otváranie posuvných náramkov  

Posuvné náramky sú ideálne ako darček. Nemusíte, totiž, vedieť presnú veľkosť. Vďaka posuvnej spone sa dá jednoducho prispôsobiť. Pri bežnom nosení, nie je potrebné náramok otvárať. Jednoducho zatiahnete za guličku, ktorá spája oba konce náramku. Tým sa náramok zväčší a môžete ho nasadiť alebo zložiť. 

Ako však náramok otvoriť, keď chcete pridať korálky? Na oboch stranách tenšej zaťahovacej časti náramku nájdete uzáver s drobným „tlačítkom“. Na otvorenie náramku je potrebné zatlačiť ho čo najviac a vytiahnuť hrubšiu časť náramku von.

Ak si nebudete vedieť rady, zastavte sa v ktorejkoľvek predajni Pandora a požiadajte personál o pomoc. Radi vám všetko ukážu a vysvetlia.