sktyte zarubne detail 633x633.jpgFarby majú v našich domovoch nezastupiteľnú rolu. Dokážu definovať atmosféru miestnosti a vytvoriť určitý charakter. Medzi najvýraznejšie farby potom patrí čierna. Hoci na prvý pohľad pôsobí smutne a depresívne, v rukách zručného dizajnéra sa stáva elegantným a sofistikovaným prvkom. Ako ju však začleniť do interiéru bez toho, aby pohltila všetok priestor?


erkado dvere 2

Jednou z možností, ako docieliť perfektný výsledok, sú interiérové dvere s čiernym sklom. V tomto článku sa zameriame na to, v akých typoch interiérov môže tento prvok vyniknúť najlepšie.

Prečo popularita interiérových dverí s čiernym sklom stále stúpa?                                               

Interiérový design je umeleckou disciplínou, ktorej podstatou je kombinovať rôzne prvky tak, aby vytvorili harmonický celok. V tomto procese hrajú vnútorné dvere dôležitú úlohu, a to nielen ako praktický prvok oddeľujúci miestnosti, ale aj ako dekorácia, ktorá môže úplne zmeniť atmosféru interiéru.       

V súčasnej dobe sú interiérové dvere s čiernym sklom stále častejšou voľbou. Dôvodom môže byť fakt, že čierne sklo dodáva interiérom moderný a sofistikovaný vzhľad. Na rozdiel od celočiernych dverí, ktoré môžu interiér stmaviť a pôsobiť príliš temne, dvere s čiernym sklom skôr zvýrazňujú designové prvky miestnosti. Tmavé sklo pridáva priestoru šmrnc a eleganciu, ale nie „na silu“.

Sklo použité v týchto dverách je obvykle tvrdené, čo znamená, že je odolné voči mechanickému poškodeniu a nerovnomernému zahrievaniu, čo môže nastať napríklad vplyvom slnečného žiarenia.

erkado dvere 4

Kam s nimi?

Interiérové dvere s čiernym sklom môžu byť umiestnené v rôznych typoch miestností. Tu je niekoľko príkladov, kde sa tieto dvere môžu uplatniť najlepšie:

     1. Kúpeľne: Čierne sklo môže dodať kúpeľni elegantný a moderný vzhľad. Dvere s čiernym sklom zaisťujú súkromie, zatiaľ čo zároveň prepúšťajú svetlo do miestnosti, čo je ideálne pre kúpeľňové zrkadlo a make-up.

     2. Šatne: Pre šatne a šatníky môžu byť dvere s čiernym sklom skvelou voľbou. Elegantný vzhľad týchto dverí zvýrazní vašu odevnú kolekciu a pridá luxusný dotyk.

     3. Spálňa: V spálňach môžu dvere s čiernym sklom vytvoriť atmosféru pokoja a pohody. Tmavé sklo vytvorí intimitu a umožní súkromie, zatiaľ čo elegantný dizajn pridáva luxusný nádych do priestoru.

Uviedli sme iba niektoré príklady, kde môžete využiť interiérové dvere s čiernym sklom. V skutočnosti sa hodí aj do iných priestorov - a všade vytvára moderný a sofistikovaný vzhľad.

Moderný minimalizmus: Jedine s interiérovými dverami s čiernym sklom

Moderný minimalizmus je dizajnový štýl, ktorý kombinuje jednoduché formy s dôkladným premyslením každého prvku. V tomto štýle je menej viac, a tak každý detail musí byť starostlivo vybraný. V tomto kontexte môžu interiérové dvere s čiernym sklom vyniknúť.

erkado dvere 5

Čierny akcent pre loftové interiéry

Loftový štýl je tiež veľmi obľúbený, pretože zdôrazňuje veľké priestory, prirodzené svetlo a surové materiály. V tomto štýle sú otvorené priestory kľúčové, ale v niektorých častiach domu je vhodné vytvoriť trochu súkromia. A práve dvere s čiernym sklom s matným rámom sú pre industriálnu estetiku loftových bytov ako stvorené.

Interiérové dvere s čiernym sklom a eklektický štýl

Eklektický štýl je pre tých, ktorí sa chcú pohrať s rôznymi prvkami a kombinovať tradičné s moderným. Aj v tomto prípade môžu interiérové dvere s čiernym sklom vyniknúť. Napríklad model s dyhou vo farbe duba castello môže byť zaujímavou voľbou pre eklektický interiér, ktorý kombinuje rôzne prvky s eleganciou.

Jedno je isté. Interiérové dvere s čiernym sklom patria medzi jedinečné designové prvky a hodia sa do rôznych typov interiérov. S ich eleganciou a moderným vzhľadom pridajú každej miestnosti na pôvabe a sofistikovanosti. Takže ak hľadáte spôsob, ako do svojho domova vniesť trochu elegancie a tajomstva, viete, čo robiť.