javorina Jidelna barvy 1Spoločnosť Javorina je slovenskou etablovanou značkou zaoberajúcou sa výrobou drevených stolárskych výrobkov a interiérového vybavenia. Hlavnou myšlienkou ich pôsobenia je vytvoriť produkt z materiálu, ktorý bude ďalej plnohodnotne a dlhodobo existovať v novom prostredí.

Pri výrobe nadväzujú na myslenie generácií pred nami, s udržateľnou víziou nábytku vyrobeného s dedičstvom trvalej hodnoty a čo najlepšie možným zhodnotením každého stromu. Takýto materiálový cyklus je takmer uzavretý a produkuje minimálne množstvo odpadu.

Farebná sezóna

Momentálne v súlade s plynutím ročných období a túžbe naslúchať prírode sa v Javorine rozhodli vdýchnuť svojim výrobkom nové farby. Farby v odtieňoch babieho leta nabíjajú energiou a inšpirujú. Dokážu rozochvieť všetky zmysly a prebudiť emócie, ktoré nás povznesú do každodenného života.

 

javorina Jidelna barvy 4.jpeg Javorina Home Office barvy 3

 

Krása masívneho dreva

Každý z citlivo namiešaných odtieňov Šalviaj (Sage), Vápenec (Limestone, Íl (Clay), Citrín (Citrine), Pokoj (Serenity) a Šarlát (Scarlet) majú svoj osobitý náboj, ale všetky majú jedno spoločné. Dokážu rozžiariť krásu masívneho dubového dreva, ktoré je doménou Javoriny. Vytvárajú harmóniu, najmä s prírodným odtieňom, ktorá nezatieni, ale naopak zvýrazní jeho jedinečnosť. Vďaka jeho čistote a pokoju sa každý interiér môže voľne premeniť na maliarske plátno, ktoré čaká len na to, aby sa ho dotkol štetec.

„Farby sme vyberali tak, aby zodpovedali moderným trendom, ale aj aby odrážali ľahký a zároveň stabilný dizajn Javoriny a hodili sa do interiérov našich klientov. Doterajšie reakcie našich partnerov a odbornej verejnosti nás veľmi tešia a dúfame, že rovnako budú reagovať aj naši zákazníci,“ dodáva šéfdizajnér Javoriny Leo Čellár.

 

Javorina Home Office barvy 2

 

Doplnok pre každý, decentný i hravý interiér

Stolička LOPA, vešiak FORCONE a zásuvky stola DESK sú teraz k dispozícii v šiestich nových farbách, ktoré sa môžu stať decentným, hravým alebo odvážnym doplnkom precíteného interiéru.

 

Javorina Home Office barvy 1

 

Okrem toho spoločnosť otvorila priamo v Spišskej Belej nový showroom, kde už od roku 1947 vyrába masívny dubový nábytok a kde bude možné vidieť prehliadku výroby. Tieto kroky spolu s vývojom nových produktových radov a nástrojov pre zákazníkov, ako je konfigurátor knižnice FLEXIKLON alebo obľúbený stôl KA, ukazujú cestu, ktorou sa Javorina pred rokom pod novým vedením vydala. Verná svojim koreňom hľadí do budúcnosti a chce prinášať riešenia a postupy, ktoré presahujú zaužívané predstavy o výrobe a produkcii masívneho nábytku.

Viac informácií: www.javorina.com