moj nabytok home office pracovna zdomu kancelaria 3 uvod

 

Každodenné dochádzanie do našich kancelárií, úradov a open office priestorov je momentálne už dlhú dobu nedostupné. Pre niekoho je práca z domu potešením a nemenil by ani po odoznení pandémie, pre iného je práca z domu takmer za trest. Či patríte do prvej alebo druhej skupiny, pre obe prinášame zopár tipov, ako zvládnuť momentálnu situáciu nevyhnutného home officu čo najlepšie, a ako si aj v malom priestore vytvoriť svoj vlastný a súkromný pracovný kútik.

 

moj nabytok home office pracovna zdomu kancelaria 3

 

Konkrétna situácia samozrejme vždy závisí od druhu práce, ktorú vykonávate. Kancelárske práce, IT práce, účtovníctvo, poradenstvo a desiatky ďalších zamestnaní vyžadujú predovšetkým miesto na počítač, kvalitnú stoličku a dobré osvetlenie. Ideálne je zvoliť si v domácom prostredí miesto, kde nebudete rušení, alebo v čo najmenšej možnej miere.

Samostatná izba - ako pracovňa je prepychom a utópiou pre väčšinu domácností. Skúste si teda vyhradiť aspoň miniatúrny vlastný kútik v interiéri, kde sa vojde malý stolík, ktorý bude len váš a nebudete ho musieť uvoľňovať na čas jedla, deťom na prípravu domácich úloh ani na iné domáce práce.

 

moj nabytok home office pracovna zdomu kancelaria 2

 

Dobrým riešením je mini priestor v rohu miestnosti, kde sa dá pohodlne umiestniť rohový písací stôl, ktorý je rozmerovo veľmi úsporný, avšak ponúka aj dostatočné úložné priestory pre potrebné nevyhnutné uloženie vecí. Rovnako úspornou alternatívou je visiaci písací stolík, ktorý sa dá jednoducho upevniť na stenu a okrem hlavnej dosky disponuje aj malým úložným priestorom.

Ak zvažujete pracovať z domu dlhodobo, určite by ste nemali šetriť na stoličke a nahrádzať ju alternatívami typu jedálenská, barová stolička, či taburetka. Vďaka kvalitnej kancelárskej stoličke sa vyhnite bolestiam chrbtice, únave i celkovému podráždeniu organizmu. Skúste si zrátať, koľko hodín denne na stoličke strávite, a teraz sa už len rozhodnúť o stoličke, ktorá by najlepšie vyhovovala vašim požiadavkám. Vyberať si môžete zo stoličiek z nastaviteľnou výškou sedenia a opierok, sklonom operadla, ale aj s opierkami hlavy a rúk, ale v prípade možnosti väčšej mobility a pohybov aj bez nich.

 

moj nabytok home office pracovna zdomu kancelaria 1

 

Úložné priestory sú podľa charakteru vašej práce spravidla dôležité. Zase sa stretávame s priestorom ako takým, ktorý sa žiaľ nedá nafúknuť. V súčasnosti však návrhári nábytku prichádzajú s alternatívami, ktoré sa dajú umiestniť ponad stolík, priamo na stenu, alebo ako priestor policových skriniek od zeme až po strop. Väčšina z ponúkaných skriniek a regálov je vyrábaná v nadčasovom elegantnom dizajne, ktorý neprotirečí žiadnemu zariadeniu interiéru, ale v tichosti do neho zapadne.

Dostatočné množstvo elektrických zásuviek je v dosahu vášho pracovného kútika nevyhnutnosťou. S tým súvisí aj potreba prirodzeného a ak to nie je možné, tak kvalitného umelého svetla

 

moj nabytok home office pracovna zdomu kancelaria 4

 

Nezabudnite na pravidelné vetranie priestoru a jeho útulnosť. Živý kvet, fotografia príjemných miest z dovolenky, prípadne malý spomienkový predmet na dohľad vás z práce nerozptýli, ale naopak, váš priestor zmäkčí a celkovo spríjemní.

Viac informácií: www.mojnabytok.sk