Top trendy v byvani ZE Workroom StudioJJ

 

Písací stôl nás sprevádza od detstva. Od základnej, po strednú až vysokú školu. Výber správneho písacieho stolíka pre svoje dieťa je namáhavá práca. Stolík slúži nie len na domáce úlohy, ale aj na voľný čas detí. Aj dospelý človek si potrápi hlavu nad tým, aký kancelársky stolík si má vybrať pre svoju sedavú prácu do svojej novej domácej pracovne. 

 

Best Home Office Design Idea top trendy v byvani Foto: salvabrani

Premyslime si, kam pracovný kútik spolu s kancelárskym stolom umiestníte. Výber správneho prostredia na svoju prácu je najdôležitejším predpokladom ku dobrému výkonu. Pracovný kútik si zväčša umiestňujeme do dennej časti domu, alebo volíme pracovný stôl umiestnený v spálni. K najdôležitejším aspektom patrí dostatočná pracovná plocha, dostatok denného svetla a kvalitné sedenie.

 

Dearkids Top trendy v byvani pracovna pisaci stolFoto: dearkids

Ak zvažujete výber písacieho stola pre prácu s počítačom, uvažujte o veľkom stole. Podľa toho, aký je veľký váš monitor počítača. A napokon sú tu rohové pracovné stoly ako sen pre pracovne správne naladených či vyťažených ľudí. Ak vám to dispozičné riešenie miestnosti umožňuje, poobzerajte sa po písacom stole v tvare „L“ alebo v tvare „C“. Stoly v týchto tvaroch ponúkajú dostatok miesta pre váš počítač, telefón a dokumenty, ktoré pri svojej práci budete potrebovať.

 

Home office coloursFoto: homedesigning

Ak je to stôl príležitostné práce, na ručné práce, šitie, či zhotovovanie dekorácií – postačí stôl s rozmermi menšími ako 80 cm a s hĺbkou stola do 60 cm. Podľa odborníkov by mal stôl stáť tak, aby ste za chrbtom mali stenu a po ľavej alebo pravej strane okno. Takto si zaručíte výhľad na miestnosť aj na dvere a získate prirodzené svetlo, ktoré vás neruší pri práci. Písací stôl patrí ku oknu, nie však preto, aby ste mali výhľad na ulicu. Odstráňte preto všetky rušivé elementy pri vašej práci.

 

Spazio Day System PIANCA 01 BIG O Top trendy v byvani pracovna pisaci stolFoto: PIANCA

 

home office design ideasFoto: White home office Ideas

 

Stôl pre vaše dieťa

Dieťa potrebuje pracovné miesto, kde by si robilo svoje domáce úlohy. Aj v tomto prípade voľte širší stôl. Naučte svoje deti, že v čase vyhradenom na domáce úlohy nemá byť na stole nič, čo by ich rušilo pri práci. Keď sú všetky povinnosti hotové, môžu stôl využívať aj na prácu s počítačom. Pri sedení za stolom sa dieťa nesmie hrbiť, zbytočne nakláňať alebo sa cítiť nepohodlne. To všetko vedie k zlému držaniu tela dieťaťa. Pravákovi by denné aj umelé svetlo malo dopadať na stôl z ľavej strany, ľavákovi zas naopak. Špičkoví výrobcovia ponúkajú modely s viacerými spôsobmi sklonu pracovnej dosky: so sklonom dopredu, ktorý je vhodný pre všetkých, so sklonom do ľavej strany pre pravákov a do pravej strany pre ľavákov.

 Office lighting design ideasFoto: Office ligting home Ideas

 

Top trendy v byvani pisaci stol pracovna SineticaFoto: Sinetica

Písací kútik podľa feng-šuej

Môžete sa inšpirovať filozofiou bývania feng-šuej, ktorá tvrdí, že pracovnú stanicu či komplex si treba chrániť, aby bol človek schopný sústrediť sa a úspešne zvládal rôzne aktivity. Nikdy preto neseďte chrbtom k dverám alebo k oknu. Ak sa miestnosť využíva aj na iné činnosti, treba priestor s pracovným stolom opticky oddeliť. Umiestnenie pracovného kútu do spálne feng-šuej odmieta. Prítomnosť pracovného stola s celým vybavením vrátane počítača môže vnášať nepokoj do spánku a zhoršovať jeho kvalitu.

 

Top trendy v byvani ZE Workroom StudioFoto: ZE workroom Studio

Ako neprijateľné vníma ostré hrany, len zaoblené zabezpečia prirodzený tok energie. A rastlina postavená vedľa počítača či iného zdroja elektromagnetického poľa eliminuje vplyv elektrosmogu. Najlepšia je taká, ktorá dokáže pohlcovať všetky toxické látky vo vzduchu, napríklad brečtan, palma, chryzantémy či dracéna.

 

LED underlights wooden slats modern officeFoto: White home office Ideas

 

Text: Petra Laclavíková

 

Prečítajte si tiež: 

Víkendové byty s výhľadom na mesto 

yang apartment 230915 03 

 

Bylinky v kuchyni - štýlová súčasť interiéru 

top trendy v byvani kuchyna bylinky herbal in kitchen byvanie.jpg45