yang apartment 230915 11PEREX

 

Byt bol navrhnutý presne podľa potrieb svojho majiteľa za účelom vytvorenia miesta pre oddych a relax počas voľných víkendov. Apartmán v meste Kaohsiungu na Taiwane bol zrekonštruovaný ako víkendový byt, ktorý prvotne slúži svojmu majiteľovi a jeho priateľom na zábavu a oddych.

 

yang apartment 230915 03Foto: contemporist

 

Dominujú v ňom materiály z dreva, kovové akcenty v podaní kovových panelov, ručne zhotovený lakovaný betón a typické sú drevené podlahy. Celý apartmán dýcha priemyselnou atmosférou.

 

yang apartment 230915 05Foto: contemporist

Majitelia víkendových bytov sú zväčša pracovne vyťažení alebo dlhodobo odcestovaní. Víkendové byty im slúžia na oddych po náročnom pracovnom týždni. Kedysi ľudia odchádzali na víkendy do blízkych dedín na chaty, či chalupy.

Dnes si ľudia radšej vyberú byt v hlavnom meste, ktorý im postačí na plnohodnotný kultúrny relax. Ľudia navštevujú divadlá, predstavenia, či koncerty a využívajú výhľady na mesto vo svojich víkendových bytoch.

 

yang apartment 230915 06Foto: contemporist

Apartmán je miesto, kam sa majiteľ rád počas víkendov vracia. Predstavuje zhmotnenú pohodu, oddych a vzácne stretnutia s rodinou a priateľmi.

 

yang apartment 230915 07Foto: contemporist

 

Obývacia izba spolu s kuchyňou a jedálenským priestorom sú zoskupené do jedného priestoru. Jedálenský stôl bol navrhnutý tak, aby bol zdvihnutý do výšky barového pultu, práve preto, aby integroval s kuchynským ostrovčekom a vyhovoval tak celému priestoru.

 

yang apartment 230915 08Foto: contemporist

Ručne zhotovená betónová stena odráža farbu a svetlo v obytných priestoroch celého bytu. V noci vytvára umelú farbu, ktorá vytvára pohodlný prechod. Veľké panelové kovové posuvné dvere oddeľujú otvorený obytný priestor od malej chodby. Na konci chodby sa nachádzajú tri útulné malé súkromné spálne, z ktorých každá bola špeciálne spojená s betónovou stenou. Priestoru dodáva vlastný charakter.

 

yang apartment 230915 11Foto: contemporist

yang apartment 230915 14Foto: contemporist

yang apartment 230915 10Foto: contemporist

 

 

Petra Laclavíková

 

Prečítajte si tiež: 

 Buďte dizajnérom svojho bývania. Inšpirujte sa tým najlepším

moddom vystava nabytku a dizajnu stavebnictvo byvanie toptrendy ekobyvanie

 Jedinečný difúzer prevonia vašu domácnosť