ARABICA Kuwai toptrendypperex

Štúdio Nendo nedávno navrhlo nový typ kaviarne, ktorý spája ľudí všetkých kultúr, náboženstiev a farby pleti. Nová špeciálna kaviareň stojí v Kuwait city. Má amfiteátrový systém sedenia a žiadne hranice. Pre výstavbu kaviarne bolo prioritné zamerať sa na interakciu medzi ľuďmi.

 

Stravovacie zariadenie predstavuje vrstvenú platformu v priestore, ktorý umožňuje každému človeku, zamestnancom aj hosťom pohľad von, nie cez steny, alebo okná. Žiadne limity a obmedzenia. Sedí sa vonku na čerstvom vzduchu. Stoličky so stolmi sú uložené tak, aby ľudia sedeli spolu a neseparovali sa.

 

 

ARABICA Kuwait Abu Al Hasaniya02 takumi ota toptrendy

 

Oki Sato navrhol zakrivenú lavicu tak, aby rešpektovala  islamské pravidlá a ženy boli schopné vyhnúť sa  očnému kontaktu s cudzími mužmi a nemuseli porušiť islamské zásady slušnej výchovy. Aj keď možno nie ste zrovna extrovert, kontaktu s cudzími ľuďmi sa v tejto kaviarni nevyhnete.

 

 

ARABICA Kuwait toptrendy

 

Osadené betónové sedadlá, zlatý dekor, mosadzné armatúry zvyšujú záujem o navštívenie netradičnej kaviarne Táto konštrukcia maximalizuje viditeľnosť a podporuje interakciu medzi zákazníkmi, čím sa stáva príjemným a pohodlným miestom na vychutnanie si kávy. Celkovo reštaurácia pojme 30 návštevníkov. Biele farebné kávovary sú určené na to, aby „zmizli“ do zadnej steny a namiesto toho upriamili pozornosť zákazníka na ľanové vrecúška z vlastných kávových zŕn Arabiky, ktoré sa zobrazujú v sklenených boxoch  za  pultom. Aj keď je Nendo široko známy pre produktový dizajn, štúdio dokončilo niekoľko ďalších interiérov - v roku 2017 navrhli obchod s čokoládou  v Tokiu, ktorá vyzerala ako vrstvená torta.