klimatizácia toptrendy uvod s

Výrobcovia klimatizácií usilovne pracujú na vývoji nových technológií, funkcií a systémov, ktoré zvyšujú pohodlie a zároveň znižujú energetické náklady na minimum.

 

klimatizácia toptrendy uvod xl

 

Globálne otepľovanie ženie vývoj klimatizácií vpred

Svet za posledných niekoľko rokov zažil veľa technologických pokrokov v oblasti chladenia domácností aj firemných priestorov. Pretože regulácia teploty v budovách stojí veľké množstvo energie a financií, vývojári ponúkajú stále úspornejšie a šikovnejšie klimatizačné jednotky.

Novinky vo svete klimatizácií

Aktivácia pohybom

Najnovšie jednotky spustíte pohybom v okolí senzorov na strope. Klimatizácia tak pracuje len vo chvíli, keď je niekto doma. Vďaka tomu nejde na prázdno a domácnosť ušetrí náklady za elektrinu. 

Ovládanie klimatizácie cez Wi-Fi

Veľmi obľúbenou funkciou moderných klimatizácií je ovládanie pomocou aplikácie v chytrom telefóne. Jednotku môžete pohodlne ovládať kedykoľvek a odkiaľkoľvek chcete. Na diaľku si pár klikmi nastavíte príjemnú teplotu alebo postrážite spotrebu energie.

 

klimatizacia toptrendy 3

 

Klimatizácie bez prievanu

Prielomová technológia Wind-Free zaisťuje chladenie bez nepríjemného prievanu. Klimatizačná jednotka dosiahne vami požadovanú teplotu rovnomernou distribúciou vzduchu, bez toho aby vytvárala prievan. Ako to funguje? Vo vnútri jednotky je 21 tisíc mikrootvorov, ktoré vzduch postupne vypustia do celej miestnosti. Môžete tak sedieť priamo pod jednotkou bez obáv, že nachladnete. Výhodou je aj výrazná úspora financií. Funkcia Wind-Free pracuje na princípe dvojstupňového chladenia, kedy sa najskôr prudko zníži teplota na vami zvolený stupeň a následne pokračuje udržiavacím režimom pozvoľného chladenia.

Ľadový pohon

V nádrži jednotiek s ľadovým pohonom cez noc zamŕza voda. Ľad potom postupne ochladzuje vnútorný priestor domu. Ľadom napájaná klimatizácia pracuje predovšetkým v nočných hodinách, kedy je cena elektriny najnižšia. Dostatok chladného vzduchu však poskytuje aj v denných hodinách, kedy je elektrina naopak najdrahšia. Ušetrí tak náklady za energie.

 

klimatizacia toptrendy 6

 

Tepelne poháňaná klimatizácia

Zatiaľ najmenej rozšírená technológia má ambície stať sa v budúcich rokoch veľkým hitom. Tepelne poháňané klimatizácie využívajú slnečnú energiu v kombinácii so zemným plynom. Jedná sa o vysoko účinný a efektívny systém, ktorý poskytuje viac možností chladenia ako iné typy klimatizácií. Náklady za energie sa tak držia na minime.

Text: AIT-SLOVENSKO
Foto: Pixabay