Máte svoju kúpeľňu „šik“, alebo by už  potrebovala oživiť?  V nasledujúcom článku vám prinášame riešenia pre domáce, inovatívne, moderné kúpeľne použiteľné v reálnom kontexte. Životný štýl je stále dominantným pojmom trendov v kúpeľni a frankfurtská výstava ISH 2019 vykazuje viac odtieňov farieb ako kedykoľvek predtým.

 

Priemysel reaguje na túžby po individuálne navrhnutých, ultramoderných kúpeľniach so stále rastúcou rozmanitosťou. Poďme sa pozrieť, aké trendy v kúpeľniach boli predstavené na výstave kúpeľňových a technických zariadení budov, energii, klimatizácii ISH vo Frankfurte tento rok.

 

cervenakupelna toptrendy

 

Kaleidoskop farieb

Vrcholným trendom a novinkou je farebnosť! Zatiaľ, čo v posledných desaťročiach minimalistické obmedzenia v použitých farbách znamenali eleganciu, dnes je „in“ použitie rôznej palety farieb. Premrštená farebnosť nie je nikdy na škodu. Posúvajú sa tak hranice elegancie a gýčovosti.  Zároveň je vnímaný aj  návrat ku klasike: čiernej, hnedej a zelenej. Tí, ktorí hľadajú vzrušujúce farebné kombinácie bez náznaku krikľavosti sa púšťajú do najvyšších výšok umenia kúpeľňového dizajnu. Spájajú niekoľko farieb, aby vytvorili harmonický celkový efekt. Dnes je módna „rozmanitosť“, a preto sa uplatňuje  kaleidoskop rôznych farieb.

 

Zlato nadovšetko

S farebnosťou súvisí aj revolúcia zlata. Zlato je jedným z najcennejších kovov a jeho farba je v súčasnosti najobľúbenejšia v interiérovom dizajne. Tento kov je momentálne bežne používaný materiál aj v tradičných kúpeľniach. Vnímame veľký dopyt po kovových povrchoch všeobecne. Platina a meď sú tiež populárne, zlato je však  v inej lige: ak sa to týka kúpeľňového dizajnu, stáva sa to absolútnym vrcholom a rozhodne nie je výsadou iba 5 hviezdičkových hotelov. Používa  sa v spojení s čiernymi alebo tmavými odtieňmi zelenej a modrej.

 

ish fotka toptrendy

 

 

Kolekcia Baia-Roca

Armani v kúpeľni? Prečo nie.  Kolekcia Baia Roca má fenomenálny ohlas nielen v  radách dizajnérov a architektov, ale aj obyčajných ľudí.. Zámerom bolo vytvoriť retro štýl, ktorý je odľahčený avantgardou kvôli tomu, aby všetko pôsobilo moderne. Kolekcia je teda nadčasová a súčasná zároveň. Retro štýl Roca Baia dokonale ladí napríklad s filozofiou Armaniho, ako možno vidieť aj na priloženom obrázku.

 

Armani Roca Baia

 

 

Digitálny sprchový systém Rain Tunes 

Skutočný zážitok pri sprchovaní dodáva sprchový systém Rain Tunes od spoločnosti Hansgrohe, podľa ktorého už z názvu vyplýva, že šteklí všetky naše zmysly. Digitálny sprchový systém Rain Tunes so senzorickými zážitkami z vody, svetla, zvukov, vôní je nastaviteľný pomocou ovládajúcich tlačidiel cez iphone. Doprajte si skutočný senzitívny zážitok zo sprchovania  a využite všetky svoje zmysly pri sprchovaní. PowderRain poskytuje to najpríjemnejšie, čo je pomocou vody možné dosiahnuť. Tisíce mikrokvapiek padajú na vás a vy sa cítite ako v jemnom letnom daždi. Voda tečie pritom extra potichu, akoby šepotom. Jemné tlmené svetlo v sprche priam zážitkom.Tento jedinečný kúsok sa podaril spoločnosti Hansgrohe. Dizajnéri sa zameriavajú už aj na to, akým smerom tečie voda z kohútika sprchy. Efekt je viac ako dokonalý.

 

 moderne trendy kupelne sprchovacie hlavice wetroom hansgrohe dizjan toptrendy

 

 

Kov v  kúpeľní

Spoločnosť Season vytvorila kovové konštrukcie  napríklad držiaky, armatúry aj pre kúpeľne. Sú vhodné  na držanie kozmetiky a čistiacich prostriedkov v poriadku, čistote a na dohľad. Kov je od začiatku veľmi dôležitým artiklom v každej kúpeľni a v každej kolekcii a nikdy nevyjde z módy. Je odolný voči vode a dodáva jemnú eleganciu každej kúpeľni. Dokonale ladí s prírodným materiálom, ako je napríklad drevo.

 

kupelna ish toptrendy

 

 

Foto: ISH 2019,  Armani/ Baia Roca, Hangshohe