warm minimalismus 1Teplý minimalizmus je dokonalou kombináciou útulného a príjemného priestoru, ktorý zároveň zahŕňa čisté vlastnosti "tradičného" minimalizmu. Je ideálny pre ľudí, ktorí si užívajú vzdušný a priamočiary pocit prichádzajúci s minimalistickým štýlom, ale nepreferujú ostrý a sterilný dizajn domova.

Teplý minimalizmus je estetika prekypujúca prírodnými materiálmi, hebkými látkami a teplými farebnými odtieňmi. Jeho výsledkom je čistota a jednoduchosť s upokojujúcim a príjemným dojmom.

 

warm minimalismus 5

 

Kľúčové vlastnosti warm minimalizmu:

Tlmená a teplá farebná paleta

Neutrálne, teplé a tlmené tóny sú absolútnou nevyhnutnosťou na vytvorenie útulného, teplého priestoru. Biele alebo sivobiele steny sa často najlepšie kombinujú s prírodnými farbami, ako sú béžová, tehlová, terakota a svetlé farby dreva. Pridaním akcentov ojedinelých tmavých farieb do miestnosti dokážete rozbiť veľké plochy svetlých farieb a lepšie ukotviť priestor.

 

warm minimalismus 5

 

Prírodné materiály

Prírodné materiály majú jednoduchosť, ktorá je nefiltrovaná, nenáročná a nekomplikovaná. Do priestoru pridávajú textúru a ďalšiu vrstvu hĺbky a tepla. Na textílie sa pri priznaní tohto štýlu odporúčajú materiály ako vlna, ľan a kožušiny a drevo, ratan, prútie a juta. Doplnky, steny a podlahy občerstvia hlina a mramor. Studený vzhľad podlahy zohreje menší tkaný alebo umelý kožušinový koberček.

 

warm minimalismus 4

 

Použitie rôznych svetelných zdrojov

Rôzne druhy a typy svetelných zdrojov pomáhajú vytvoriť útulný priestor. Menšie i väčšie svetlá premyslene rozmiestnené v rôznych výškových úrovniach a v rôznych intenzitách svietenia dodávajú miestnostiam príjemnú náladu. Všetky žiarovky sa odporúčajú v teplom farebnom odtieni.

 

warm minimalismus 6

 

Zaoblenie hrán

Elegantné línie nemusia vždy znamenať rovné alebo ostré kontúry. Namiesto toho hľadajte nábytok, ktorý je zakrivený a má plynulé zaoblenie niektorých hlavných línií. Vytvorí sa tak lepší tok energie a vzhľad celého priestoru.

 

warm minimalismus 6

 

Moderný, jednoduchý nábytok

Vyberte si položky, ktoré sú zlatou strednou cestou medzi zdobeným a striktným, prienikom medzi hladkým a textúrovaným, jemným a tvrdým. Ak túžite aj po vyzdobenom kúsku nábytku, doprajte si ho, ale maximálne v jednom alebo dvoch menších kúskoch.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Havenly Hideaway