okmont 2Terasy alebo zimné záhrady nepochybne patria k najobľúbenejším a najvyhľadávanejším miestam v dome. Veď, kto z nás by odolal príjemnému posedeniu s výhľadom do prírody alebo vlastnej záhrady. Dopriať si takýto pocit relaxu je možné aj celoročne, v chladnejšom alebo naopak príliš horúcom počasí.

Zasklenie terasy alebo zimnej záhrady dnes už patrí medzi finančne dostupné investície, ktoré navýšia celkovú hodnotu nehnuteľnosti, zväčšia obývateľný priestor domu a najmä potešia svojou praktickosťou a všestranným využitím.

Na Slovensku sa už niekoľko rokov zasklievaniu takýchto priestorov s úspechom venuje spoločnosť OKMont, ktorá svojim zákazníkom poskytuje jedinečné a komplexné riešenia zasklenia „na mieru“, od projektovej prípravy až po finálne vyhotovenie a odovzdanie zákazky. Portfólio služieb spoločnosti zahŕňa kompletnú realizáciu zimných záhrad (prekrytie terasy), zasklenie terás a balkónov, súvisiacu výrobu hliníkových okien, zábradlí, pergol a mnohé iné.

Zimné záhrady

Zimné záhrady OKMont sa skladajú z konštrukčných hliníkových profilov najvyššej kvality. Pre väčšiu flexibilitu prevedenia môžu byť montované alebo zvárané, v závislosti od možností a požiadaviek projektu a klienta. Zasklenia zimných záhrad sú dostupné so širokou škálou povrchových úprav podľa RAL. Podľa využiteľnosti je možné realizovať zimnú záhradu temperovanú s plánovaným celoročným využívaním ako ďalšej plnohodnotnej miestnosti v dome. Netemperovaná záhrada je tzv. sezónnou záhradou bez inštalácie prerušeného tepelného mosta. Sklo ako izolačná výplň zimných záhrad je pri studených konštrukciách riešená 4 milimetrovým jednosklom a 16 milimetrovým izolačným dvojsklom. V prípade celoročnej záhrady sa používa 44 milimetrové izolačné trojsklo.

 

okmont 1 okmont 3

 

Zasklenie a prekrytie terás

V prípade presklenej terasy, ako vkusného a dizajnové doplnku pre bývanie si môže klient zvoliť z troch rozličných alternatív. Systém Basic predstavuje cenovo dostupné riešenie, ktoré dokáže pri prekrytí terasy splniť základné požiadavky v podstatných parametroch, akými sú napríklad ochrana proti dažďu, snehu, alebo prachu. Hliníkový rám je v realizácii možné doplniť o výplň skiel rôznych typov a hrúbok podľa požiadavky. Systém CORTIZO 2000 je zase charakteristický svojím dizajnom. V porovnaní so systémom BASIC poskytuje robustnejší rám a z toho vyplývajúcu možnosť použitia aj väčších formátov okien s rozmermi 2600 x 1600 milimetrov. Systém CORTIZO 2000 tak poskytuje maximálny prienik svetla. Povrchová úprava profilov vo všetkých RAL je dostupná v prevedení drevodekor brúsený a eloxovaný hliník. Štýlový systém CORTIZO 4200 je charakteristický svojou všestrannosťou. Vďaka posuvnému systému Corredera 4200 dokáže zákazníkovi poskytnúť aj vyššie tepelno-izolačné nároky hlavne tam, kde si to vyžaduje projekt. Prevedenie povrchovej úpravy je rovnako ako pri predchádzajúcom modeli buď drevodekor brúsený alebo eloxovaný hliník.

 

okmont 2

 

Hlavné benefity zasklenia terás a zimných záhrad

Zasklenou terasou alebo zimnou záhradou získavate priestor navyše, ktorý môžete využiť ako priestor na posedenie a relax, miesto na zábavu detí alebo vlastný hobby kútik. Jeho výhodou je vytvorenie kútika, kde je ticho a pokoj či už na prácu alebo aj v prípade, že skrátka potrebujete chvíľu súkromia. leňošenie. Ako sme spomínali v úvode, zasklením týchto priestorov automaticky zvyšujete hodnotu vašej nehnuteľnosti. V prípade voľby zasklenia s izolačným dvoj sklom, získavate aj bonus zníženia spotreby energie v celej domácnosti. V neposlednom rade treba spomenúť aj výber viacerých materiálov a možností realizácie zasklenia priestoru, ktorý bude korešpondovať s vašou nehnuteľnosťou, a ktoré vám profesionáli zo spoločnosti OKMont ponúkajú.

Viac informácií: www.okmont.sk