jessica 6 uvod

Jessica Alba a Cash Waren sa minulý rok so svojimi tromi deťmi presťahovali do domu svojich snov. Našli ho na okraji listnatého kaňonu neďaleko Los Angeles. "Hľadali sme miesto, kde by bol situovaný dom a obrovský dvor. Tam chceme sledovať, ako sa naše deti v bezpečí hrajú a vyrastajú," ozrejmila svoje predstavy Jessica.

 

jessica 6

 

Po tom, ako uvideli dom, v ktorom dnes bývajú, po pár minútach vo vnútri objektu presne vedeli, že toto bude ich domov. A to aj napriek tomu, že štýl predchádzajúcich majiteľov domu bol úplne iný, ako vyznávali manželia. Nasledovala rozsiahla rekonštrukcia domu, ktorá trvala 18 mesiacov.

Jessica a Cash oslovili špecialistov na prestavby a rekonštrukcie domov, tím Kathleen a Tommyho Clementsa. Clemetsovci sa vyjadrili, že Jessicu vždy lákali ekologické organické materiály, prírodné vlákna a textílie, konopné textúry a regenerované drevo. Čo nie je žiadne prekvapenie, pretože Jessica je spoluzakladateľkou známej ekologickej značky. Pre jej manžela bolo kľúčové, kde bude umiestnený a kam bude smerovať basketbalový kôš.

 

jessica 5

 

Kvôli vytvoreniu plynulej rodinnej zóny bol upravený pôvodný prízemný pôdorys domu a vytvoril sa veľký neuzatvorený priestor až po kuchyňu. Súčasťou kuchyne je veľký úložný priestor na praktické veci z kuchyne, kávovar, hriankovač, či mixér, ktoré tak nemajú neustále na očiach, ale sú "po ruke" tak, aby ich mohli okamžite použiť. Súčasťou prízemného priestoru je sklopná sklenená stena , ktorá otvára priestor na fascinujúci výhľad v okolí domu.

 

jessica 4

 

Veľký bazén bola jedna z ďalších požiadaviek majiteľov. Využívajú ho pri stretnutí s priateľmi, počas stretnutí a párty svojich detí a ich kamarátov, ale aj pri dennom cvičení a tréningu, ktoré obaja manželia vyznávajú.

Spálne v dome sú zariadené vo francúzskom vintage štýle a ekologickom štýle, napríklad čelá postelí sú vyrobené z belgického praného lanu, s doplnkami v stredomorskom štýle. Detské izby spĺňajú predstavy svojich majiteľov, sú útulné, praktické a ľahko sa v nich udržiava poriadok.

 

jessica 2

 

Jessica je detailistka, preto si nechala poradiť pri zariaďovaní kúpeľní, práčovne, výbere podláh a precíznom zapojení ističov, svetelných spínačov a iných prevodov na celú elektrinu domu. V prípade výpadku ich podľa označenia a signalizácie dokáže nahodiť aj žena a laik.

 

jessica 3

 

"Cítime sa tu skvele, a tento domov je naozaj splnením našich najtajnejších prianí," uzatvára rozprávanie Jessica Alba.

Pripravila: Petra Adamcová
Zdroj a foto: Architectural Digest

Prečítajte si tiež: Ako získať dostatočný úložný priestor v kuchyni

kuchyňa ulozny priestor vrchne policky