Kolekcia 01

Nicolas Sendlinger má zbierku hotelov budúcnosti. Dal jej Meno Design hotels. Tvorí ju 280 hotelov z desiatok krajín. Práve pribúdajú ďalšie.

 

Kolekcia 01 Kolekcia 02

THE ROBEY, CHICAGO

Ste na trinástom poschodí hotela The Robey, kde sa nachádza nočný lounge bar The Up Room. Všetci hostia majú z terasy zaručene perfektný výhľad. Už od roka 1929 patrí budova medzi najvyššie v Chicagu.

Na hoteli The Robey je čosi dvojznačné. Akoby sa v ňom stretol vysoký štýl s nízkym. Architekti ho totiž naozaj vytvorili tak, že niekdajší administratívny mrakodrap v štýle art deco spojili s bývalou továrňou zo začiatku minulého storočia.

 

 Kolekcia 03

 

SIR ADAM, AMSTERDAM

Hudba je pre mnohých závislosťou a tento lifestylový hotel s týmto faktom pracuje veľmi šikovne. Tému hotela nevyjadruje iba dizajn izieb, ale rovnako sa rozvíja v celej budove. Na jej najvyššom poschodí nájdete exkluzívny loft pre členov klubu Adam & Co.

 

 Kolekcia 04

Foto: The Rooms of Rome

THE ROOMS OF ROME, RÍM

O túto drsnú rebéliu sa postaral renomovaný architekt Jean Nouvel, ktorý navrhol avantgardné apartmány s témou kuchyne, skrine či kúpeľne. Celé to vymyslel Kike Sarasola; odvážil sa narušiť históriu Palazza Rhinoceros s gurážou moderného umelca.

 

 

Kolekcia 05 

 

HOTEL DE TOURREL, SAINT-RÉMY-DEPROVENCE

V 17. storočí patril tento palác šľachtickej rodine. Hotelieri Ralph Huesgen a Margot Staengle, sa len s nadšením a bez profesionálneho pozadia postarali o to, aby všetky jeho krásy vynikli aj dnes. Hotel de Tourrel je navonok kamennou pevnosťou, vo vnútri sa však vyznačuje výnimočným pohodlím. Takým, aké si od butikového hotela sľubujete.

 

 Kolekcia 06

 

THE WAREHOUSE, SINGAPUR

Dôsledná rekonštrukcia niekdajšieho liehovaru v Singapure prispela k vzniku hotela The Warehouse. V súlade s jeho históriou majitelia navrhli tematicky ladené menu aj koktaily. Hoci sa hotel nachádza na území s tienistou históriou, architekti vyťažili z minulosti len to najlepšie. Ručne opracované výrobky a industriálny charakter objektu.

 

 Kolekcia 07

Foto: Le Cinq Codet/Design Hotels

LE CINQ CODET, PARÍŽ

Architekt Jean-Philipe Nuel premenil niekdajšiu telefónnu ústredňu z 30. minulého storočia rokov na hotel v centre Paríža, ktorý oplýva chic atmosférou, vytvorenou prítomnosťou diel moderných francúzskych umelcov. Stačí si rezervovať Eiffel Suite a Eiffelovku máte na dohľad priamo z okna izby.

 

 Kolekcia 08

 

AUTOR ROOMS, VARŠAVA

Až 21 kreatívcov prispelo k tomu, aby sa izby hotela Autor Rooms odlišovali od seba tak, ako sa len dá. Ako priznávajú majitelia hotela, Autor Rooms presahuje definíciu hotela a podobá sa skôr na showroom predstavujúci rozličné tváre súčasnej poľskej kultúry.

 

 text JÁN KRAJČ foto DESIGN HOTELS (POKIAĽ NIE JE UVEDENÉ INAK)