hotel malorka 0Pôvodný farmársky statok s tesaným kamenným žľabom a tradičným mlynom na lisovanie olivového oleja prerobila interiérová dizajnérka Pilar García-Nieto na pôsobivý butikový hotel.

Objekt leží na 157 hektárovom pozemku, na levanduľových poliach obklopený storočnými mandľovníkmi a olivovníkmi, neďaleko pohoria Serra de Tramuntana na Malorke.

Na mieste pôvodného statku zo 16. storočia

Všetky verejné priestory hotela a šesť jeho izieb sú umiestnené vo vnútri prestavaného statku zo 16. storočia, ktorý bol od základov zrekonštruovaný. Ďalších osemnásť apartmánov bolo rozmiestnených po celom areáli, umiestnených v novopostavených chatkách podľa vzoru niekoľkých zostávajúcich stien hospodárskych budov farmy. Hoci interiéry The Lodge Hotela sú do značnej miery čisté a minimalistické, stopy poľnohospodárskej minulosti panstva boli ponechané v celom hoteli.

 

hotel malorka 2

 

Minulosť a prítomnosť ruka v ruke

Pôvodný spomínaný kamenný mlyn používaný na výrobu olivového oleja teraz stojí na recepcii pred stenou naplnenými vínami z miestnych viníc. Niektoré z pôvodných kamenných stien budovy boli ponechané vystavené v interiéri, zatiaľ čo obrovské umývadlo, ktoré stálo v bývalej kuchyni, teraz funguje ako vodná fontána pri vchode.

 

hotel malorka 3

hotel malorka 7 hotel malorka 8

 

Tieto dobové detaily boli doplnené výberom nových a vintage kúskov, pochádzajúcich z obchodov s použitými výrobkami v neďalekej dedine Consell. Medzi nimi je starožitný francúzsky gobelín, ktorý bol zavesený nad moderným konzolovým stolom pri vchode. Neďaleko, v hotelovej reštaurácii Singular, sa prezentuje súčasné umenie popri dobových francúzskych bronzových nástenných svietnikov z napoleonského obdobia.

 

hotel malorka 4

 

Materiály i farebnosť blízke tunajšej prírode

Hostia sa môžu stravovať v jedálni s vysokým stropom alebo na listnatej terase s čistým kovovým záhradným nábytkom s výhľadom na hotelový bazén s nekonečným okrajom. Drsná príroda neďalekých hôr Tramuntana formovala interiér chaty v podobe jej zemitej farebnej a materiálovej palety. V celom hoteli sa nachádza keramika, ktorá je z časti pôvodná a využívaná na bývalej farme a zvyšok podľa jej vzoru bol vyrobený miestnymi remeselníkmi.

 

hotel malorka 5

 

Do jednotlivých apartmánov mimo hlavnej budovy sa klienti dostanú krátkou jazdou na jednom z hotelových bicyklov alebo na golfových vozíkoch. Podľa vzoru zrekonštruovaného statku s nepravidelnými štítmi má každá z týchto kabín dramatickú jednopodlažnú strechu so stropnými trámami, ktoré zostali odhalené zvnútra. Rovnaká textúrne ťažká, ale farebne riedka paleta z hlavnej budovy sa prenáša aj do apartmánov.

 

hotel malorka 6

 

Ekologický prístup

Všetky suity majú súkromnú malorskú terasu, ktorá poskytuje väčšie spojenie s okolitou poľnohospodárskou pôdou, ktorú hotel využíva na pestovanie produktov pre reštauráciu Singular a pre ďalšiu základňu hotela Finca Serena – Único Hotels na ostrove.

Pripravila: Petra Adamcová
Fotografie: Lodge Hotel Mallorca, Montse Garriga