Top trendy v byvani textura rilievi dizajn

 

Prepracovaný proces návrhov od Enrica Cavarzana a Marca Zavagna – Zavena dostal pomenovanie Rilievi. Môžeme to preložiť z talianskeho výrazu doslovne ako reliéf.

 

Top trendy v byvani PEREX

 

Práca spája dva základné prvky – keramiku a použité dlaždice. Celý návrh dizajnéra je postavený na rozložení keramických dosiek, ktoré sa násobia počtom použitých dlaždíc. Ich vzájomnou kombináciou vznikajú obrazce. Tiene, ktoré sa vytárajú na povrchu dosiek vznikajú pri dopadnutí svetla – práve preto vytvárajú neobvyklý dojem architektonickej hĺbky.

 

top trendy v byvani

 

Rilievi je dielo dizajnu, v ktorom sa položili základy pre nové možnosti interiéru. Termín rilievi popisuje nový produkt, ktorý ešte len prichádza na trh. Novou štruktúrou môžu byť inšpirovaný dizajnéri pri tvorení ich novej kolekcie. Enric a Marco sa inšpirovali umelcom a aktivistom Ninom Carusom. Inšpiráciu čerpali od umeleckých experimentov v Taliansku v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch. Môžeme to prirovnať k textúram, ktoré sú vytvorené z rovnakého materiálu, ale v rôznych prevedeniach farieb – ktoré vytvárajú dojem hĺbky priestoru.

 

top trendy textura

 

Použitie keramického materiálu spolu s dopadom svetla odráža metódu založenú na túžbe pozerať sa na veci z iného – jedinečného pohľadu. Môže sa opticky zdať, že „moduly“ vystupujú zo stien. V skutočnosti sú len kombináciou dvojrozmernej dosky s trojrozmerným dekorom. Snaha, vytvoriť priestor, tam kde nie je, sa podarila. Nápad z grafického dizajnu sa premietol na steny interiéru. Farebná štruktúra a hra so svetlom môže byť v nasledujúcich rokoch použitá na obklady stien v interiéri, fasády domov.

 

Text: Petra Laclavíková

Foto: florim