shiffrin 4

 

Mikaela Shiffrin, olympijská medailistka, svetová šampiónka vo viacerých lyžiarskych disciplínach si nedávno splnila svoj sen. Napriek mladému veku mala presnú predstavu o tom, ako by mal vyzerať dom jej snov.

 

shiffrin 4

 

Hoci z celého roka trávi Mikaela vo svojom dome len približne dva mesiace, práve z tohto dôvodu potrebovala komfort na oddych, zotavenie sa, relax i priestor na udržiavanie si svojej kondície. Jej dom leží v americkom meste Edwards v štáte Colorado, ktoré je ako inak obklopené horami. Neďaleko jej domu žije aj jej rodina, čo bol ďalší dôvod, prečo zvolila pre svoje bývanie toto miesto.

 

shiffrin 1

 

Celý koncept domu si slávna ale skromná lyžiarka navrhla sama. Inšpirovali ju jej cesty po svete, kde lyžuje a trénuje. Srdcom domu je priestranná obývacia izba prepojená s kuchyňou. Kuchyni dominuje ostrovček so stolom a stoličkami, na vrchu ktorého sa nachádza doska z lešteného kremeňa. Ten bol zvolený s rozmyslom a cielene, aby Mikaele čo najviac pripomínal ľadovec, na ktorom tak rada trénuje.

 

shiffrin 2

 

Pre televíziu NBC, ktorá prišla na návštevu do jej domu prezradila, že biela sedacia súprava v obývačke musela spĺňať viaceré atribúty: "Potrebovala som, aby mala sedačka priestor na vyloženie nôh, aby som si na nej mohla pospať, pozrieť si pohodlne televíziu, ale aj usadiť tu viacerých hostí, ktorí ku mne prídu na návštevu."

 

shiffrin 3

 

Vo svojej spálni má Mikaela okrem kvalitnej a pohodlnej postele vyhradené miesto pre viaceré hudobné nástroje. Je totiž aj talentovaná gitaristka. Na sociálnych sieťach občas prezentuje aj svoj hudobný a skladateľský talent. Z jej izby sa vstupuje do veľkej kúpeľne s vaňou vo vintage štýle, sprchovým kútom a dostatočným úložným priestorom pre všetky ženské nevyhnutnosti. Farebná kombinácia bielej a čokoládovej hnedej pôsobí luxusne a čisto zároveň.

 

shiffrin 7

 

Steny v dome zdobia ocenenia, ktoré Mikaela získala za svoje lyžiarske úspechy. Špeciálna stena je vyrobená z rekultivovaného dreva, ktoré ma viac ako sto rokov a pochádza z Rakúska. Iná stena s oceneniami je vytvorená zo štiepaného kameňa s výklenkami, ktoré bude možné po získaní ďalších ocenení rozšíriť.

 

shiffrin 2

 

shiffrin 6

 

Okrem praktickosti a do detailov premysleného dizajnu domu, Mikaela myslela aj na ekológiu, udržateľnosť a šetrenie energiou. Dom je nízkoenergenický, okná majú trojité sklá kvôli úniku tepla, efektívne šetrné vykurovacie a vodné systémy a osvetlenia sú výlučne riešené LED svetlami.

 

shiffrin 5

 

Súčasťou prezentácie domova Mikaely Shiffrin v americkej televízii NBC boli vyjadrenia osôb, ktorí s ňou spolupracovali pri stavbe domu, riešení návrhov i obchodníci, u ktorých si vyberala interiérové vybavenie alebo priamo ľudia z televízneho tímu. Všetci sa jednomyseľne vyjadrili, že Mikaela je veľmi skromná, milá a priateľská žena s obrovským zmyslom pre humor. A navyše vynikajúca lyžiarka.

Pripravila: Petra Adamcová
Foto: Instagram Mikaela Shiffrin