TTB titulkaBiofilický dizajn nie je len nové meno pre zelenú architektúru. V jeho centre stojí človek a to, čo je pre neho skutočne dobré s ohľadom na prírodu, ako zdroj životnej energie. 

Podľa mnohých expertov príroda, tlmené zemité tóny a organické tvary človeka upokojujú, pomáhajú mu uvoľniť sa, dodávajú optimizmus a nádej. Hoci sa o návrate k prírode hovorí už dlhšie, aktuálne sa tento trend posunul ešte o krok ďalej.

V novom čísle magazínu Top trendy v bývaní/bydlení 2023 nájdete všetko podstatné o tejto téme. Inšpirovať vás budú realizácie interiérových priestorov, ktoré boli koncipované a riešené v súvislosti s naplnením podstaty biofílie. Dozviete sa o simulácii prírody v architektúre i interiérovom dizajne. Oslovili sme viacerých odborníkov a expertov na túto tému. Jedným z nich je aj kolumbijský architekt a dizajnér Juan Montoya, ktorý sa vyjadril, že miestnosť by nemala dovoliť oku usadiť sa na jednom mieste. Mala by sa usmievať a podporovať fantáziu.

 

toptrendy vnutro

 

V rámci jednej našej reportáže vás zavedieme do indického mesta Bharuch, kde stojí tzv. introvertný dom – The Cool House. Dom uzatvorený do seba je navrhnutý ako lievik, aby do neho prestupoval osviežujúci vánok a zároveň zabraňoval priamemu prenikaniu horúcich slnečných lúčov, ktoré sú v tejto lokalite všade prítomné. Protikladom tejto praktickej a puristickej stavby je dom v magickej prírode mexického údolia Vale de Bravo. Snaží sa totiž svojim vzhľadom byť absolútne mimo centra pozornosti. Stromy a rastliny obklopujúce tento víkendový príbytok sa stávajú hlavnými hrdinami architektonického príbehu, s dodatkovou dynamickou kulisou svetla a tieňa.

Súčasťou tohtoročného vydania magazínu sú aj dlho očakávané tipy na nové trendy z oblasti produktového a interiérového dizajnu i open space priestorov, inovatívne materiály a konštrukčné technológie bez ktorých sa nezaobíde žiadna stavba. Vybrali sme pre vás aj to najlepšie z týždňov dizajnu u nás i vo svete a z ostatných významných dizajnových eventov na Slovensku a v Česku.

Magazín Top trendy v bývaní/bydlení si môžete zakúpiť aj dnes priamo cez náš eshop.