tescoma panvica grilovaniePre chutnú prípravu grilovaných letných dobrôt sú okrem kvalitných potravín a dobrého grilu dôležité aj doplnky na grilovanie. Správny výber pomôcok dokáže uľahčiť prácu s prípravou jedla, ale aj umocniť celkový zážitok z grilovania.

Práve teraz je správny čas na časté záhradné párty, dlhé obedy a večere na terase či balkóne. Avšak nenechajte sa obmedzovať počasím. Pri vhodne zvolenej panvici na grilovanie si zážitok z chutného grilovaného jedla môžete dopriať počas celého roka. Grilovacia panvica od spoločnosti Tescoma sa vyznačujú špeciálnymi drážkami na dne, ktoré imitujú bežnú grilovaciu mriežku. Medzi drážkami sa zachytáva tuk a šťava z mäsa, zeleniny a príloh, ktoré tak zostávajú šťavnaté a neprichytia sa ku dnu. Ak je potrebné dopiecť mäso alebo čokoľvek iné ešte mimo sporáka, panvica sa dá vložiť bez obáv do rúry, kde jedlo jednoducho necháte dopiecť.

 

 tescoma panvica grilovacia 2  tescoma panvica grilovacia 1

 

Ako sme spomínali v úvode, výber vhodného grilu a pomôcok musíme kombinovať s kvalitnými surovinami na grilovanie. Čerstvé, ideálne chladené mäso, ryby, či morské plody sú základom pre prípravu chutného letného menu. Profesionálni kuchári radia vytiahnuť mäso z chladničky približne jednu hodinu pred grilovaním. Správne naporciovanie plátkov mäsa a filetovanie sladkovodných či morských rýb má tiež vplyv na výsledný efekt gastronomického zážitku.

 

tescoma filet noz 1

 

Špeciálne filetovací nôž s dostatočne dlhou a primerane pružnou čepeľou sú ideálnym pomocníkom práve na tento účel. Tescoma vo svojom portfóliu ponúka filetovacie nože z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele, ktoré sa ľahko čistia a sú vhodné do umývačky. A to, že ich využitie je dlhodobé a celoročné, pripomínať zrejme nemusíme.

 

tescoma hrnce

 

Ak očakávate viacero hostí, je praktické si pripraviť niekoľko príloh a jedál aj mimo grilu, ktoré už len pred konzumáciou na grile zohrejete a naservírujete do vhodných nádob. Hrniec z kvalitných materiálov a s pôsobivým dizajnom bude vaša zelenina pripravená diétnym spôsobom bez kvapky oleja. Odporúčame ale aj klasické varené zemiaky, repu alebo kukuričné klásky, ktoré si po uvarení na grile už len zopár minút necháte zohriať, prevoňať tradičným dymovým akcentom a zaprajte si dobrú chuť.

Viac informácií: www.tescoma.sk