indukcia 2 uvod s

Na prvý pohľad sú nenápadné, ale keď sa rozpália, v kuchyni to začne vrieť. Indukčné varné panely Electrolux sú zárukou radosti z varenia aj u tých, ktorí si uvaria maximálne vajíčka. Dokážu totiž viac, než len vyrobiť a udržať teplotu potrebnú na uvarenie jedla. Začiatočníkom dodajú potrebné sebavedomie a pre skúsených sa stanú neoceniteľným asistentom.

 

indukcia 2

 

Indukčné varenie funguje na princípe elektromagnetického vlnenia, keď elektrický prúd vytvára v cievke indukčného panelu silné magnetické pole. To sa prenáša do dna hrnca alebo panvice a teplo sa vytvára priamo tam. Preto sa na indukčnom paneli nepopálite a na varenie potrebujete nádoby s magnetickým dnom, čo vám prezradí obyčajný magnet, priložený na hrniec. Táto špičková technológia je neprekonateľná v rýchlosti a úspornosti varenia, presnosti nastavenia teploty, bezpečnosti, údržbe aj v životnosti.

 

Maximálna flexibilita

 

Indukčné varné panely Electrolux 700 SenseFry a 600 SenseBoil so samonastaviteľnými zónami Infinite sa dokážu perfektne prispôsobiť hrncom, kastrólom aj panviciam rôznych veľkostí, panely radu 800 SenseFry s funkciou FlexiBridge poskytujú tri možnosti rozloženia plochy ohrevu a spojenie zón do veľkej plochy pre tie najväčšie hrnce a panvice. Takáto kompaktnosť sa prejaví na expresnej rýchlosti zohrievania aj na spotrebe energie. Jednotlivé zóny sa nastavujú intuitívne, doslova jedným prstom. Čas varenia je individuálne nastaviteľný pre každú zónu zvlášť, čo vám umožňuje venovať sa iným veciam a zároveň mať varenie pod kontrolou. Ak potrebujete okamžite zohriať väčšie množstvo, okamžitý intenzívny ohrev PowerBoost neprekoná ani rýchlovarná kanvica. S funkciou SenseBoil vám voda nevyvrie a šetríte aj energiu. SenseBoil senzor ustráži tekutinu v hrncoch, takže nevyvrie. Snímač rozozná, kedy tekutina dosiahne bod varu a automaticky zníži teplotu z vrenia na mierny var. Milovníci palaciniek, rezňov a vyprážaných jedál ocenia funkciu SenseFry. Snímač vyprážania udržiava optimálnu teplotu na celom povrchu panvice, takže palacinky alebo fašírky budú rovnomerne prepečené aj bez vášho zásahu a úprav teploty. Na vás je už len v správny čas ich otočiť.

 

indukcia 3

 

 

Extra trieda pre extra menu

 

Varný panel 900 SensePro ako prvý disponuje bezdrôtovou a bezbatériovou teplotnou sondou pre ešte precíznejšie varenie. Po nastavení požadovanej teploty a času meria sonda teplotu uprostred vareného jedla a na farebnom dotykovom displeji zobrazuje postup krok za krokom. Vaše steaky tak budú zaručene dokonale rare, medium alebo well-done, vďaka sonde môžete bez obáva pohodlne variť metódou Sous-Vide, pri ktorej je potrebná konštantná teplota.

 

indukcia 4

 

 

Komunikujú s odsávačom pár

 

Funkcia Hob2Hood bezdrôtovo prepája varný panel s odsávačom pár. Ten automaticky prispôsobuje intenzitu odsávania podľa výkonu varného panelu. Výpary sa tak nešíria z kuchyne do celého bytu a efekt riadeného odsávania sa prejaví aj na spotrebe elektriny.

 

Jednoduchá údržba

 

Aj keď vám náhodou z hrnca niečo „ujde“, na indukčných paneloch sa netvoria pripáleniny. Panel ohrieva iba teplo z hrnca, preto je vlažný, nie horúci a zvyšky stačí jednoducho zotrieť špongiou s bežným saponátom na umývanie riadu. Odporúčame varný panel aj preleštiť špeciálnym čistiacim prostriedkom.

 

indukcia 1

 

 

Investícia sa vráti

 

Životnosť indukčných varných panelov nie je determinovaná mechanickými časťami a pri správnej inštalácii vám bude indukčný panel slúžiť dlhé roky. Keďže pri varení nedochádza k tepelným stratám, spotreba energie je výrazne nižšia – v porovnaní s elektrickými varnými panelmi je to až o 25 % menej. Ak vezmeme do úvahy aj komfort pri varení, je indukčný varný panel bez debaty to najlepšie, čo si do kuchyne môžete dať.

Viac informácií nájdete na stránke: www.electrolux.sk