tempo kondela zahrada nabytok deti dospeli 2 uvod

 

Chýba vám čerstvý vzduch? Prechádzka v prírode, túra do hôr, športovanie a iné aktivity pod holým nebom? Nadýchnite sa z plných pľúc u vás na záhrade. Otvorte dvere a vybehnite von. Dnes viac ako kedykoľvek predtým je priam nevyhnutné, aby sme zmenili pohľad na ten kus prírody, ktorý máme hneď za dverami. Máme pre vás niekoľko tipov, ako tráviť čas na záhrade, užívať si prvé slnečné lúče, a zároveň zažiť množstvo zábavy s deťmi.

 

tempo kondela zahrada nabytok deti dospeli 2

 

D ako… Dobime si baterky

Medzi časté ohýbané slová v poslednom období patrí aj vitamín D. Spája sa s nedostatkom pohybu na čerstvom vzduchu. Viete však, prečo je tomu tak?

Každý si v pokožke nosí derivát cholesterolu, ktorý sa pod vplyvom UV-B lúčov mení na vitamín D3 (cholekalciferol). Vitamín D je niečo ako štartér pre náš organizmus. Jeho nedostatok vedie k niekoľkým problémom: nevyhovujúca hladina minerálov v krvi, ako sú vápnik, horčík a fosfáty; chradnutie a slabnutie kostí; ich znížená regenerácia. Vitamín D sa tiež podieľa na regulácii bunkového rastu a činnosti svalov. Ovplyvňuje fungovanie imunitného systému. Znižuje zápaly v tele.
Vitamín D sa najjednoduchšie získava zo slnka. Preto kedykoľvek, keď sa vám dá, vybehnite do záhrady, poseďte si na záhradnom nábytku. Ideálne je aj terasové sedenie. Uvoľnite sa, oddychujte a prijímajte slnečné lúče cez pokožku.

 

tempo kondela zahrada nabytok deti dospeli 6

 

Pre aktívnych ľudí rôzne aktivity

Zima sa skončila a vy ste konečne vytiahli záhradný nábytok, ktorý vás láka len tak sedieť a leňošiť? Ratanový nábytok na terasu, závesné hojdacie kreslo, gril. Ak však patríte ku skupine ľudí, ktorí aj cez svoj voľný čas potrebujú niečo robiť, pozrite sa na záhradu inými očami. Záhradkári určite ocenia záhradný skleník, ktorý šikovne vyplní nevyužitý priestor v rohu záhrady. Nie je nič nad čerstvú zeleninu, ktorá vám dodá ďalšie potrebné vitamíny. Pre pestovateľov kvetov odporúčame bambusový záhradný nábytok. Regály na pestovanie rastlín poslúžia rovnako dobre na vytvorenie si vlastnej bylinkovej záhradky. Každý kutil zas hľadá miesto pre záhradkárske náradie a nástroje. Stačí záhradný domček na náradie, zopár regálov a úložných boxov, vždy rýchlo nájdete to, čo práve potrebujete.

 

tempo kondela zahrada nabytok deti dospeli 5

 

Zabavme sa s deťmi

Určite nám dáte za pravdu, že najkrajšie zážitky sú tie s deťmi. Postavte im na záhrade záhradný domček pre deti. K dispozícii sú rôzne prevedenia, farby a funkcie. Domčeky sú obohatené o schodíky, šmykľavky, pieskoviská, vonkajšie sedenie. Zrazu sa z detí stávajú gazdinky, remeselníci, princovia a princezné, kuchári a cukrárky… záhradný detský domček predstavuje pre deti celkom iný svet.

 

tempo kondela zahrada nabytok deti dospeli 1

 

Perfektnou zábavou pre celú rodinu je zas nafukovacia vírivka. Vírivky do exteriéru sú vyrobené z trvácnych materiálov, určené pre 2-8 osôb, vybavené niekoľkými funkciami, ako napríklad ohrev vody, masáž, filtrácia, jednoduché ovládanie pomocou ovládacieho panela. Kúpeľ v jacuzzi blahodárne pôsobí nielen na naše telo, ale aj na našu myseľ a emócie. Navyše poskytuje priestor na šibalstvá s deťmi.

 

tempo kondela zahrada nabytok deti dospeli 3

 

Poďme von a užívajme si prichádzajúcu jar. Naša vlastná záhrada poskytuje niekoľko príležitosti na rôzne aktivity s celou rodinou. Nebudú Roháče, nebudú Tatry, aj tak bude oddych na čerstvom vzduchu. Vyťažme preto z toho maximum a vychutnajme si jar najviac, ako je to možné.

 

tempo kondela zahrada nabytok deti dospeli 4

 

Viac informácií: www.temponabytok.sk