stol nastavitelny 1Každý človek má individuálne potreby, každému sa páči niečo iné. Či už je to stôl do kancelárie, domácej pracovne alebo ide o detský stôl. Až tretina Slovákov má sedavé zamestnanie, pri ktorom celé dni trávi za stolom, v neprirodzenej polohe v sede.

Počuli ste už o výškovo nastaviteľných stoloch, nábytku budúcnosti, ktorý so sebou prináša množstvo výhod? Vedeli ste, že mladý človek presedí v priemere 21 rokov svojho života? Podľa nedávnych štúdií je riziko na rozvoj kardiovaskulárnych chorôb v tejto súvislosti až o 64% vyššie.

Možnosť zhotovenia na mieru

Nakoľko sú ľudia rozdielni, je výhoda, že si môžu dať vyrobiť kvalitný výškovo nastaviteľný stôl na mieru, podľa svojich predstáv. Výrobcovia ponúkajú zákazníkom možnosť zvoliť si veľkosť pracovnej dosky a typ nosnej konštrukcie s rozsahom zdvihu tak, aby vyhovoval individuálnym požiadavkám. Vybrať si môžete aj farbu (od klasických neutrálnych až po veselšie odtiene, napr. modrá či ružová) a materiálové prevedenia (dub, orech, čerešňa a iné), ktoré budú zároveň sami o sebe doplnkom v priestore.

 

stol nastavitelny 2Zdroj foto: sebra/Shutterstock.com

Pre zdravie chrbtice

Nastaviteľný stôl je možné doplniť ďalším príslušenstvom pre lepšie zdravie, a to napríklad ergonomickými alebo aktívnymi stoličkami. Ak by sa vám už nechcelo sedieť, žiadny problém - stôl je vybavený elektrickým motorčekom na nastavenie výšky, ktorá vám bude vyhovovať. Tým sa zároveň eliminuje chronická bolesť krížov, krčnej chrbtice a problém s hemoroidmi, ktoré sú častým výsledkom sedavého spôsobu života. Stôl je na kolieska, to znamená, že sa s ním nemusíte naťahovať pri jeho presune na iné miesto.

Priestor aj pre kutilov

Polohovací stôl Liftor je skvelý pomocník do každej domácnosti i kancelárie. Taktiež aj pre kutilov, ktorí si v dielni prídu na svoje, a to vďaka nastaviteľnému pracovnému stolu, ku ktorému je prichytená oceľová konštrukcia s nosnosťou až 230 kilogramov. Už žiadne krčenie sa nad stolom pri práci, ani nutnosť kúpy ďalšieho nábytku na odloženie materiálu a pracovných nástrojov.

Zdroj úvodnej foto: Kolpakova Daria/Shutterstock.com