moskva punk 6 s

 

Harrymu Nurievovi sa podarilo premeniť predstavy o vlastnom svete na realitu. Presťahoval sa z ruského mesta do New Yorku. Založil si vlastné kreatívne štúdio Crosby Studios a striedavo pracuje medzi dvomi stranami Atlantiku. Ako hovorí on sám, jediná spoločná vec, ktorá by zákazníkov z Moskvy a New Yorku spájala, je ich spokojnosť s tým, čo on a jeho tím pre nich robia. Podotýka pritom, že ich vkus sa líši. A prienik týchto dvoch kultúr sa nachádza vnútri Nurievovho bytu. 

 

Presťahoval sa do neho pred dvomi rokmi. Práve v čase, keď boli farbou roka odtiene ružovej a modrej. Spočiatku si Harry zariaďoval byt v ružovej palete, podporenej svetlými neutrálmi. Priznáva, že pozostatky ružového obdobia sú v interiéri viditeľné doposiaľ. Časom však u Harryho nastúpilo nové kreatívne obdobie a do bytu začal čoraz viac dostávať modrú farbu. V podobe vlastného nábytku. 

 

 

dizajnerske stoličky moderne mlade interierove studio ak osa byva v new yorku harry nuriev interierovy dizajner toptrendy v byvani

Foto: Crosby Studios/Mikhail Loskutov 

 

Navrhol si stoličky, luster, pohovku aj bytové doplnky. Improvizovanými technikami dokázal pretvoriť predmet dennej spotreby na produkty s umeleckou hodnotou. Kým v jedálni visí luster z prázdnych túb modrých guľôčkových pier, obývačku charakterizuje na mieru vyrobená pohovka. Spojením lakovaného dreva a vinylu sa dostáva Nuriev do štylistiky na pomedzí industriálu a pop artu. Uznáva, že inšpiráciou pre jeho tvorbu je umelecká a módna scéna, práve preto, že ju môže transformovať do podoby interiéru. 

 

 trojizbovy byt ako sa byva v new yorku mlade dizajnerske studio interiery zariadovanie improvizovany diy dizajn harry nuriev toptrendy sk

 Foto: Crosby Studios/Mikhail Loskutov 

 

 

Lenže Harry Nuriev zastáva mladý, spontánny prístup a okrem toho, že sa nebojí navrhovať monochromatické interiéry, trúfa si nechávať veci na náhodu. Náhodným spojením vinylových DIY vankúšov a béžového čalúnenia oceľového kresla z jeho autorskej kolekcie nábytku, dosiahol harmonické spojenie, nad ktorým by sa za iných okolností nebol zamýšľal. 

 

 

obyvacia izba newyorsky stl byvanie new york ako sa byva v brooklyne harry nuriev crosby studios toptrendy v byvani

 Foto: Crosby Studios/Mikhail Loskutov  

 

 

Byt v Brooklyne sa javí z ľubovoľného uhla ako priestor plný nepatrných detailov. Práve to je jedna z vecí, ktorá teší dizajnéra najviac. Fascinovaný detailmi, ktoré prispievajú k celkovému efektu, vyslúžil si Nuriev v priebehu niekoľkých sezón uznanie za invenčný prístup, pochopenie mileniálskeho vkusu a pretavovanie surrealistických predstáv do funkčných interiérov s odvážnym názorom. O jeho úspechu svedčí aj fakt, že jeho interiéry patria na instagrame medzi najsledovanejšie a za dva roky nadviazal spolupráce spoločnosťami ako Vipp či Opening Ceremony. Na pomedzí znesiteľnej extravagancie, predstavuje Crosby Studios mladú vetvu dizajnérov, ktorá má vplyv na vzhľad súčasných interiérov. Skutočnosť, že interiér Nurievovho bytu patrí do portfólia štúdia len potvrdzuje, že si jeho majiteľ dobre uvedomuje, čo je skutočnou vizitkou jeho dizajnérskych schopností. Vytvoriť priestor, v ktorom dokáže žiť plnohodnotne on sám.