01shutterstock 726726967

Interiérové trendy sa neustále menia a tí, ktorí sa zaujímajú o interiérový dizajn, sledujú, ako sa menia. Každý z nás chce mať moderne zariadenú spálňu, ktorá bude dizajnovo atraktívna, a v ktorej sa budeme cítiť pohodlne. Spálňa by mala byť oázou pokoja, miestom, kde budeme relaxovať, a tomu by malo byť prispôsobené vybavenie, ale aj dizajn. Aké sú top trendy zo sveta dizajnu spální?

01shutterstock 726726967

Neutrálne ladená spálňa typická pre škandinávsky štýl

Azda najobľúbenejší dizajn spálne. Neutrálne ladená spálňa je, ako už z názvu vyplýva, ladená v menej výrazných farbách. Aj keď niekomu možno tieto farby nie sú po vôli, sú charakteristické pre škandinávsky štýl, ktorý je v posledných rokoch populárny aj u nás. Hlavnou dominantnou tohto štýlu je farebná neutrálnosť a čisté línie. Jasne v ňom dominuje biela, béžová a svetlá sivá farba.

Práve neutrálne ladená spálňa vie poskytnúť dokonalý relax. Nič rušivé, nič výrazné, jednoducho vás nič nebude obmedzovať pri relaxovaní a počas spánku. Zariadenie neutrálne ladenej spálne ulahodí všetkým uponáhľaným, ktorí majú hektické zamestnanie a práve spálňa im poskytuje útočisko, kde budú môcť relaxovať. Ľahnú si na matrace, zakryjú sa teplými paplónmi a budú si vychutnávať oddych.

Ak si chcete zariadiť neutrálne ladenú spálňu, odporúčame vám vyberať zariadenie práve vo vyššie spomínaných farbách. Dominovať by mala béžová, sivá, biela. V prípade, že by ste chceli do neutrálne ladenej spálne zakomponovať aj nejakú farbu mimo týchto, odporúčame olivovú. Vyhnite sa vzorom a uprednostňujte jednofarebné dekorácie a bytové doplnky. Nebojte sa kobercov z kukuričnej slamy, bielych váz a sušených kytíc/kvetov. Steny si ozdobte jednoduchými obrazmi s prírodnými motívmi.

Dominantná tyrkysová farba

Ak hľadáte inšpiráciu na zariadenie spálne, túžite po modernej spálni, okrem neutrálne ladenej spálne by vás mohol zaujať dizajn spálne, kde bude jasne dominovať jedna výrazná farba. Nebude to červená, ani fialová, pretože tieto farby narúšajú spánkový cyklus. Bude to tyrkysová. Možno vám bude pripomínať more, avšak nenechajte sa zmiasť. Vôbec sa nejedná o morský štýl bývania, tzv. stredomorský štýl.

Tento dizajn je veľmi podobný škandinávskemu, len s tým rozdielom, že tu je zakomponovaná aj výraznejšia farba, ktorá by sa v škandinávskom štýle neuplatnila. V tejto farbe laďte obliečky, deky, vázy, alebo si v takejto farbe môžete zavesiť na stenu aj dekoratívne nástenné hodiny.

K tomuto dizajnu spálne môžete doladiť moderné kontinentálne postele. Kontinentálne postele sú postele, ktoré majú tri matrace na sebe. Všetko je vsadené do dreveného rámu a potiahnuté látkou. Patria medzi najlepšie postele do spálne.

02shutterstock 1576740571

Dizajn inšpirovaný ročným obdobím

Mnoho ľudí preferuje zariaďovanie spálne podľa ročných období. To by však bola priveľká investícia a preto ročnému obdobiu treba prispôsobovať len bytové doplnky, nie nábytok. Keďže sa blíži jar, zakomponujte do vašej modernej spálne jarné kvety, slamené doplnky a napríklad aj slamené kreslo. Dominantnou farbou jari je zelená.

Pastelová ružová v kombinácii so sivou

Medzi top trendy zo sveta dizajnu spální zaraďujeme aj kombináciu pastelovej ružovej v kombinácii so sivou. K týmto dvom farbám môžeme skombinovať aj iné pastelové farby, napríklad pastelovú zelenú. Sivá a pastelová ružová však budú dominantou. 

Svetlo sivá posteľ sa dá skombinovať s pastelovo ružovými a sivými obliečkami na vankúše a paplóny. Vôbec sa nemusíte báť do tejto spálne umiestniť pastelovo ružové retro kreslo. to mäkká pastelová spálňa zaujme nielen ženy, ale aj všetkých milovníkov pastelových farieb.

Zdroj obrázku 1: {Photographee.eu} / Shutterstock.com
Zdroj obrázku 2: {Pixel-Shot} / Shutterstock.com