jap puzdra 5Dvere patria jednoznačne k základným prvkom každého interiéru. Plní predovšetkým praktickú funkciu oddelenia jednotlivých miestností. Pokiaľ je v rámci plánovania alebo rekonštrukcie včas ujasnený účel jednotlivých dverí, môžu výrazne prispieť k optimálnej dispozícii bytu alebo domu.

Trúfate si v duchu odpovedať na otázku, čo je stavebné puzdro? Ak áno, máte pochvalu, pokiaľ nie, tak jednoducho povedané, ide o plechovú kapsu, určenú na zamurovanie do pevnej priečky alebo na inštaláciu do SDK. Dvere sú potom pri otváraní zasúvané do tejto plechovej kapsy a nenárokujú si žiadny ďalší priestor. Stavebné puzdro predstavuje bezbariérové riešenie a je neprekonateľnou voľbou, pokiaľ potrebujete v interiéri ušetriť priestor.

 

jap puzdra 4.jpeg

 Foto: Stavebné puzdro NORMA PARALLEL, J.A.P. Slovakia

Výrobcom stavebných puzdier je firma J.A.P. Slovakia. Pán Petr Paksi, konateľ tejto spoločnosti, dopĺňa: „Vyrábame stavebné puzdrá už viac ako tridsať rokov. Za túto dobu sme našim zákazníkom dodali bezmála 500 000 kusov stavebných puzdier v rôznom prevedení. Vďaka vlastnému skladovému zázemiu vieme, na rozdiel od zahraničnej konkurencie, dodať stavebné puzdrá v podstate na počkanie“.

V základnej ponuke sú stavebné puzdrá obložkové a bezobložkové. Obložkové stavebné puzdro NORMA sa využíva najviac a je v štyroch kategóriách - NORMA STANDARD, NORMA KOMFORT, NORMA UNIBOX a NORMA PARALLEL. Každá z kategórií zohľadňuje typ interiéru, do ktorého treba dvere umiestniť.

 

jap puzdra 1

 Foto: Stavebné puzdro NORMA STANDARD, J.A.P. Slovakia

jap puzdra 2

 Foto: Stavebné puzdro NORMA UNIBOX, J.A.P. Slovakia

Bezobložkové stavebné puzdrá reprezentujú puzdrá AKTIVE STANDARD pre jednokrídlové dvere a AKTIVE KOMFORT pre dvojkrídlové dvere. Bezobložkové stavebné puzdra bez kompromisov rešpektujú čisté moderné línie múrov bez obložiek a sú tak ideálne pre minimalisticky riešené interiéry. Tieto stavebné puzdrá dizajnovo nadväzujú na ucelený rad skrytých zárubní AKTIVE, ktoré sú vhodné pre otočné dvere od väčšiny výrobcov na trhu.

 

jap puzdra 2

Foto: Stavebné puzdro AKTIVE STANDARD, J.A.P. Slovakia

Tohtoročnou NOVINKOU sú stavebné puzdrá ATLAS a ELEKTRA, ktoré konštrukčne vychádzajú zo stavebného puzdra NORMA, ale ATLAS navyše dovolí zavesenie nosných prvkov, napríklad nábytku alebo kuchynskej linky. Stavebné puzdro ELEKTRA upúta ľahkým vedením elektroinštalácie bez kolízie s dverným krídlom.

Všetky spomínané varianty stavebných puzdier potešia možnosťou doplnenia tichým dorazom pre postupný dojazd, možnosťou atypických výšok až do priechodnej výšky 2700 mm, nosnosťou dverného krídla až 120 kg a kompatibilitou so všetkými výrobcami dverí, teda aj s nami a našimi dverami MASTER. 

„Dlhoročné skúsenosti, kvalitné materiály a technologické zázemie garantujú najvyššiu kvalitu našich stavebných puzdier. Trúfli sme si aj na nezávislú certifikáciu životnosti vozíčkov, ktorá bola potvrdená na dobu 98 rokov“, zdôrazňuje to najdôležitejšie Petr Paksi a pridáva aktuálnu novinku: „Firma je na tento výrobok právom hrdá a rozhodli sme naň poskytovať nadštandardnú doživotnú záruku“. Tiché elegantné riešenie, úspora priestorov, originálny dizajn a kvalitné spracovanie. Samé klady, ktoré sa iste pri stavbe či rekonštrukcii oplatí mať na zreteli. Každý ušetrený meter sa dnes počíta a so stavebnými puzdrami J.A.P. Slovakia k nim vedie priama cesta. Dostanete skrátka to najlepšie, čo na trhu je.

Viac informácií: www.jap.sk