Mags 25 Seater comb 1 Remix 326 Pouf vivid blue Fifty Fifty Wall black 1

Hoci názov obsahuje iba tri písmená, môžete si byť istí, že vo svete dizajnu sú veľmi zvučné. Značka HAY pôvodom z Dánska má široký záber, jej zakladatelia sa chceli vyhnúť obmedzeniam len na menšie interiéry či naopak korporátne priestory. Pretože inšpirácia HAY vyviera z potrieb každodenného života a predmetov, ktoré ho majú čo najviac uľahčiť.

 

Mags 25 Seater comb 1 Remix 326 Pouf vivid blue Fifty Fifty Wall black 1

Zdroj: DesignVille.sk

 

Od kefky cez hravé doplnky po celé sedacie súpravy a vonkajší nábytok, známi dizajnéri HAY pristupujú k tvorbe tak, aby mali na pamäti dynamiku súčasnosti spoločne s princípmi architektúry, módy i umenia. Tvorcovia sa preto neboja sviežich a nevšedných tvarových a farebných kombinácií, ktoré pekne zapadnú k inak nadčasovým a klasickým kúskom typickým pre škandinávsky dizajn.

 

Dapper Twill 280 uph black wb lacquer oak shell black powder coated steel base Mags Soft Low Armrest Vidar 943 1

Zdroj: DesignVille.sk

Kolekcia About A Chair

Jednou z najrozsiahlejších a najvyhľadávanejších kolekcií je About A Chair alebo skrátene AAC. Zahŕňa nepreberné množstvo variantov stoličiek, baroviek a kresiel. Nielenže môžete vyberať z niekoľkých variantov podnože a sedadla, ponúka tiež širokú škálu farieb aj látok. Dizajnér Hee Welling má okrem tejto na konte ešte ďalšiu veľmi úspešnú kolekciu sedacieho nábytku Hee, ktoré so svojimi geometrickými tvarmi vzdáva hold minimalizmu.

 

AAC 123 Mode 014 oak base AAC 123 Soft Duo front Hallingdal 116 back Remix 133 Nelson Ball Bubble Pendant 1

Zdroj: DesignVille.sk

Vyfarbená organizácia

Ďalším vyhľadávaným artiklom sú dizajnové organizéry Box Crate. Vďaka širokej škále odtieňov a veľkostí si túto kolekciu obľúbili aj interiéroví dizajnéri. V HAY totiž dobre vedia, že sú to práve doplnky, ktoré priestoru dodajú nádych farby a osobitosti. Preto zameriavajú pozornosť na starostlivý výber farebných odtieňov a najmenšie detaily pri návrhu dekorácií.

 

Colour Crate light grey Coffee S Borosilicate Mug amber Tin by Sowden yellow 1

Zdroj: DesignVille.sk

Dizajnovo aj na záhrade

Nemôžeme nespomenúť tiež vlajkovú loď v odvetví záhradného nábytku - Palissade. Ikonický nábytok prísne pravidelného ohýbaného kovu možno použiť ako v kaviarňach, tak aj na záhradách. K tohtoročnej novinke patrí aj ležadlo a pohodlne tvarované podušky, ktoré celú kolekciu priviedli k dokonalosti.

 

 Palissade Dining Bench wo Armrest Palissade Chair anthracite Glass Jug 1

Zdroj: DesignVille.sk

 

Rovnako ako sa HAY snaží pokryť celý rad potrieb v oblasti interiérového dizajnu, aj DesignVille.sk ako obchod so škandinávskym dizajnom ponúka celé spektrum tohto štýlu. Okrem vyššie uvedených rozmanitých značiek nájdete na stránkach aj kúsky od spoločností Muuto, &Tradition, Vitra, Fritz Hansen a ďalších.