halloween xs dekoracie do domu tekvica jesenna atmosfera toptrendy

 

Halloween je stále ešte len novým sviatkom, ale svoje obydlia zdobíme od nepamäti. Halloween je slovo prevzaté z anglického výrazu All Hallows'Evening, čo doslova znamená „predvečer všetkých svätých“.

 

Dekorácie Halloweenu si spájame so sviatkom Všetkých svätých a Pamiatke zosnulých, keď nezdobíme len hroby zosnulých, ale i naše príbytky vyrezávanými tekvicami, sviečkami. Ozdobte svoj domov v správny čas – ani nie príliš skoro, a nie ani príliš neskoro. Ideálny čas na zdobenie domovov je v prvých dvoch októbrových týždňoch. Výhodou halloweenskych dekorácií je, že sú dočasné, ale efektívne. Lúčime sa s farebnou jeseňou a chladné večery obohacujeme svetlom sviečok v oknách domov, aj v záhradných halloweenskych lampášoch.

 

 hallooween toptrendy

 

 

Postupom času sa sviatok u nás známy ako "Dušičky"výrazne skomercionalizoval a zmodernizoval. Aj Halloween súvisí so svetom mŕtvych a pálením ohňov, ale pochádza z keltskej tradície. Koniec hojnej jesene považovali Kelti za obdobie patriace duchom podsvetia. Nepreberáme len tradíciu z Ameriky, ale spomíname tak na svojich blízkych. V niektorých krajinách je dodnes zvykom nechať na stole prestreté o jedno miesto viac, a to práve pre mŕtvych príbuzných, ktorí ich môžu prísť počas sviatkov navštíviť.

 

 

halloween toptrendy tekvica

 

 

Ďalšie zvyklosti zas hovoria, že čiernym mačkám sa prvého novembra treba vyhnúť, pretože sú spájané s čarodejnicami. Či už tomu ľudia veria alebo nie, dnes sa stávajú tieto sviatky súčasťou modernej kultúry, každoročne tak podnecujú dizajnérov k novým a novým kúskom bytových dekorácií. U nás okrem kladenia vencov na hroby dnes dokážeme v našich domovoch priniesť tú správnu duchovno-romantickú atmosféru a rozpamätať sa na našich zosnulých. 

 

 

 photo 1510348620274 e0b1ac20744b

 

 

Dekoráciami a vencami zdobíme nie len svoj interiér, ale toho správneho ducha navodíme aj z vonku – na verandy, záhrady a terasy naukladáme svietiace lampáše, vchodové dvere okrášlime vencami z nazbieraných šípok, vstupné haly, ktoré ohromia hostí hneď pri vstupe, môžu pôsobiť hrôzostrašne. Privítajte svojich hostí sladkým halloweenskym punčom z pomaranču, vôňou škorice, deti halloweenskymi girlandami z cukríkov a ku vchodom uložte tabule s hallowenskym textom. Nezabudnite na vôňu sviečok, nech sa každý hosť cíti pôvabne a príjemne. Správna výzdoba vytvorí dokonalú atmosféru vášho domova.