manželská posteľ spálňa interiérové trendy toptrendy sk

 

Zariaďovanie spální je dôležitým krokom v každej rodine. Nie vždy sa na jej zariaďovaní partneri zhodnú. V snahe ušetriť miesto pre ďalší nábytok volíme menšiu posteľ, čo práve môže byť ten najhorší možný scenár. Kvalitná a pohodlná posteľ by mala byť pri zariaďovaní spálne na prvom mieste. Najrozšírenejšie sú tri druhy materiálov, z ktorých sa manželské postele vyrábajú. Vyberte si podľa svojho vkusu a štýlu a zvyšok nábytku prispôsobte posteli.

 

spálňa manželská posteľ posteľná bielizeň interier dekor toptrendy sk

 

 

 

Posteľ z masívu – nestarnúca klasika.

Pri posteli z masívu berte ohľad na to z akého dreva je posteľ vyrobená. Drevo delíme na tvrdé (borovica, smrek) a mäkké (dub, buk). Prvý rozdiel, ktorý hneď zbadáte je v cene. Postele z mäkkého dreva sú lacnejšie. Nie sú horšie, alebo menej kvalitné než nábytok z tvrdého dreva. Sú len menej odolné voči poškodeniu. Ak vám niečo padne na nábytok z mäkkého dreva je riziko poškodenia väčšie než pri nábytku z tvrdého. Posteľ z tvrdého dreva má kvalitnejší a odolnejší povrch. Pokiaľ si ale dáte aspoň trochu pozor postele z masívu vám vydržia mnoho rokov nech sú už z akéhokoľvek dreva. Hneď ako si zaobstaráte túto posteľ budete chcieť aj zvyšok spálne doladiť k nej. Nábytok z masívu vás možno bude stáť trochu viac ako z iného materiálu, ale určite ho nebudete chcieť za nič iné vymeniť.

 

 

Čalúnené postele – pohodlie na nezaplatenie.

Tento typ postelí patrí k tým luxusnejším. Čalúnené čelo postele ponúka perfektné pohodlie k čítaniu, alebo sledovaniu televízie (aj keď televízor v spálni nie je dobrý nápad). Tieto postele vyniknú v každej spálni takže zvyšok nábytku budete ladiť k nej. Výhodou čalúnených postelí je ich farebná variabilita. Vybrať si môžete z nepreberného množstva farieb a odtieňov látok, alebo ekokože.

 

 

Kovové postele – elegancia a štýl.

Elegantné a dizajnové kúsky kovových postelí vás jednoducho uchvátia. Je pravda, že kov je chladný materiál ale pri posteliach z neho sa to vynahrádza farbou a dizajn - od retro prevedenia až po moderný vzhľad. Výber je naozaj veľký a záleží len na vás čomu dáte prednosť. Tak či tak – tieto postele pôsobia elegantne, originálne a nadčasovo.