Súčasný trend modernej kancelárie je jednoznačne „open space“. Veľký otvorený priestor, ktorý ponúka spoluprácu medzi rôznymi oddeleniami. Ako takýto priestor zariadiť štýlovo s ohľadom na komfort zamestnancov?

kancelarie toptrendy

kancelarie toptrendy

zdroj: freepik.com

Flexibilita

Pri prenájme kancelárskych priestorov zohráva dôležitú úlohu pracovné prostredie. Flexibilné a moderné kancelárie sa vždy prispôsobia zamestnancom. Takéto priestory sa dajú ľahko preusporiadať tak, aby vyhovovali meniacim sa potrebám konkrétneho tímu.

Môžete ich zväčšiť či zmenšiť. Tam, kde sa ľahko presúvajú stoličky a stoly, je väčšia pravdepodobnosť pružnej spolupráce. V moderných kanceláriách sa využíva začlenenie flexibilného nábytku do štýlového dizajnu jemným zónovaním priestorov. Relaxačná zóna, tichá zóna, spoločenská, pracovná zóna a podobne.

Moderná kancelária

V prípade, že sa rozhodnete zachovať kancelárske jednotky, v moderných kanceláriách sa pri otvorenom priestore vytvárajú sklenenou stenou. Zachová sa členenie a zároveň prepojenosť so zamestnancami. Otvorenú plochu a súkromie viete zabezpečiť posuvnými rozdeľovačmi, ktoré je možné jednoducho odstrániť. 

Svetlo a príroda

Či sa ide o menšiu alebo väčšiu kanceláriu, dôležité je efektívne využitie priestoru, vďaka ktorému vznikne produktívne prostredie. Absolútny prím zohráva prirodzené svetlo, ktorému môže dopomôcť výber farieb. Na steny patria výlučne svetlé teplé odtiene.

V modernej kancelárii sa kombinujú bledé tóny nábytku s tmavšími, ktoré vytvárajú decentný kontrast a priaznivú atmosféru kancelárie. V súčasnosti sa preferuje aj biofilný dizajn, ktorý spája jedinca s prírodným prostredím, začlenením živých organizmov, organických tvarov a prvkov do interiéru.

kancelarie toptrendy 2023

zdroj: freepik.com

Priestorová akustika

Svetová zdravotnícka organizácia WHO označila hluk za druhú najväčšiu hrozbu pre ľudstvo. Hlučná kancelária môže mať vážny dopad na pracovné výsledky a náladu vo firme. Čím hlasnejšie rozpráva jeden človek, tým hlasnejšie začne rozprávať ďalší.

Pre sústredenie zamestnanca je dôležité akustické rozptýlenie hluku. V moderných kanceláriách sú samozrejmosťou akustické bariéry, ktoré zabezpečujú tichú priestorovú akustiku, čím podporujú pohodu a sústredenie sa na prácu.

Moderné kancelárie v sebe spájajú viacero prvkov, ktoré napomáhajú k poskytnutiu čo najpríjemnejšieho, ako aj najefektívnejšieho pracovného prostredia. Netreba však zabúdať, že takýto priestor by mal definovať aj vašu vlastnú identitu.   

Ak hľadáte v Bratislave prenájom kancelárie, ktorá sa dokonale prispôsobí vašim potrebám, kliknite na www.volnekancelarie.sk a vyberte si spomedzi moderných administratívnych budov a komplexov.