kozmetika masaze zena uvodna

V dnešnej rýchlej dobe je ideálne, ak dokážeme na chvíľu vypnúť a svojmu organizmu dopriať trochu relaxácie a oddychu. Pri šálke voňavého bylinkové čaju a plápolajúcich sviečkach sa môžeme ponoriť do horúceho vaňového kúpeľa, oddať sa dobrej knihe, alebo urobiť niečo pre svoju pleť. Masáž tváre dokáže navodiť fyzické i psychické uvoľnenie.

 

kozmetika masaze zena

 

Ak práve nemáte čas na návštevu renomovaného kozmetického salónu, nezúfajte. Oslovili sme pre vás profesionálnu kozmetičku Zuzanu Rajnohovú, ktorá v oblasti krásy a starostlivosti o pleť pôsobí už viac ako šestnásť rokov. V našom rozhovore nám prezradila, ako si dokážeme urobiť masáž tváre doma, akým spôsobom postupovať, a v čom všetkom môže byť masáž tváre pre našu pleť prospešná.

Zuzka, povedzte nám, pre aké typy pleti je masáž tváre vhodná?

Masáž tváre je vhodná pre všetky typy pleti, vo vekovej kategórii od 25 rokov. Mladšie klientky by si masáž mali dopriať po diagnostikovaní stavu pleti. Možno vás prekvapí, že okrem žien je masáž tváre obľúbená aj u pánov, ktorí dokážu relaxovať a vypnúť. Čo sa týka napríklad mastnej pokožky, v kombinácii s vhodnými masážnymi olejmi či krémami sa odporúča aj v tomto prípade. Jemným tlakom na pokožku sa totiž uvoľňujú mazové žľazy, čím sa pleť dôkladne prečisťuje.

 

kozmetika masaze uvod

 

Čo je vhodné aplikovať si pri masáži na tvár?

Na masáž tváre môžeme použiť oleje, krémy, emulzie alebo špeciálne éterické oleje, ktoré do veľkej miery vedia ovplyvniť priebeh ošetrenia a stav pleti. Kozmetička zvolí vždy správnu účinnú látku, ktorá je vhodná na daný typ pleti. Relaxačná masáž je veľmi príjemná a uvoľňujúca, a keďže sa pri masáži do pleti vpracovávajú čisté éterické oleje, ošetrenie je spojené aj s aromaterapiou. Pomáha tak pri celkovej únave a vyčerpanosti.

Dajte nám prosím rady, ako postupovať pri domácej masáži tváre, či už si ju budeme vykonávať samé alebo poprosíme partnera, kamarátku či dcéru?

Pre vašu predstavu vám priblížim štyri fázy masáže tváre. V prvom kroku je dôležité dôkladne vyčistiť pleť. Následne aplikovať overený a vhodný krém prípadne éterický olej a jemným tlakom ho vklepávať do pokožky. Postupujte intuitívne. Masáž musí byť nebolestivá, uvoľňujúca a príjemná. Smer pohybu prstov si môžete odsledovať na ilustračnom obrázku. Po masáži je nevyhnutné tonikom alebo teplou vodou odstrániť zostatky krému alebo oleja a na záver aplikovať emulziu podľa tipu pleti. Celková dĺžka masáže tváre by sa mala vykonávať v trvaní 25 - 30 minút.

 

kozmetika masaze navod

 

Ako často by sme mali túto procedúru podstúpiť?

Masáž tváre by sa mala vykonávať minimálne raz do mesiaca a samozrejme to môže byť aj doma. Avšak tou najlepšou cestou k vytúženému relaxu je návšteva kozmetického salónu, v ktorom procedúru absolvujete v profesionálnych podmienkach. Masážou tváre dokážete oddialiť proces starnutia tkanív, omladiť tvár, vyhladiť vrásky, zlepšiť svalový tonus a aj odstrániť alebo zmenšiť dvojitú bradu.

Zhovárala sa: Petra Adamcová
Foto: Zuzana Rajnohová