kozmetika linky makeup tipy rozhovor kupelna nase produkty 5

 

Ženy, milovníčky kozmetiky, muži, zväčša zástancovia univerzálnosti a praktickosti. Každý z nás túži po zdravej a krásnej pokožke. Svoju pleť i pokožku tela poznáme už natoľko dobre, že vieme, ktoré produkty nám prospievajú, a ktoré máme obľúbené.

 

kozmetika linky makeup tipy rozhovor kupelna nase produkty 5

 

My sme oslovili desať respondentov rôznych vekových kategórií a profesií, žien i mužov, aby nám povedali, ktorý jeden, maximálne dva produkty zo svojej domácej kozmetickej výbavy používajú denne a je pre nich ten naj. Možno vás prekvapí, že medzi týmito obľúbenými top produktami sa nachádzajú nielen výrobky renomovaných značiek, ale aj štandardné kozmetické prípravky, ktoré už majú dlhoročnú tradíciu.

 

kozmetika linky makeup tipy rozhovor kupelna nase produkty 2

 

Alexandra, 33 rokov, obchodná manažérka

O svoju pleť sa snažím starať, takže každé ráno a večer používam hydratačný čistiaci gél, micelárnu vodu a hydratačný krém. To je také moje trio, ktoré musím mať. Následne používam samozrejme make-up podľa príležitosti.

Michaela, 25 rokov, učiteľka v MŠ

U mňa je to v prvom rade kvalitný pleťový krém, konkrétne talianskej značky Equilibra, predsa len Talianky si na seba potrpia. A nakoľko trpím dosť častým pocitom suchých rúk, nedám dopustiť na klasiku našich mám a babiek, zlatú nechtíkovú Indulonu, u mňa navyše aj spomienka na detstvo. Spomenúť musím aj tretí produkt, bez ktorého sa nezaobídem, a to je balzam na pery, známy hojivý zázrak od spoločnosti Oriflame.

Dominika, 19 rokov, študentka

Kozmetika bez ktorej si neviem predstaviť deň je u mňa tradičný detský olej. Používam ho na starostlivosť o vlasy, dobre pôsobí na problematickú pokožku, je skvelý pomocník pri holení intímnych partií a má aj veľa ďalších kozmetických aj medicínskych výhod.

Alex, 28 rokov, redaktorka webového portálu Top Fashion

Základom je u mňa dôkladné čistenie pleti. Keďže mám citlivú pleť so sklonom ku ekzémom, nesedí mi hocijaká kozmetika. Odvtedy, čo som však objavila CeraVe Hydrating Cleanser, nedám na neho dopustiť - upokojuje, ozdravuje, dokonalo čistí a pleť je po ňom vláčna a jemná. Ďalším každodenným must-have je sérum kyseliny hyalurónovej, ktoré používam ako základ ráno aj večer. Momentálne to je Low Molecular HA od Hylamide.

Slávka, 50 rokov, farmaceutka

Nakoľko mám veľmi suchú pokožku, neviem sa zaobísť bez kvalitného pleťového oleja, ktorý dodá mojej pokožke hebkosť a výživu a zároveň sa rýchlo vstrebáva a nezanechá pocit mastnoty.

Marcela, 51 rokov, obchodná riaditeľka

Vzhľadom na svoj vek u mňa pri večernom odličovaní nesmie chýbať micelárna voda a kvalitný krém na oči, ktorý pôsobí na elimináciu vrások a vačkov pod očami. Ráno sa zasa nepohnem z domu bez krému na tvár a cc krému na hydratáciu a zjednotenie pleti. 

Petra, 42 rokov, redaktorka

Vzhľadom na to, že mám problematickú pleť s viditeľnými rozšírenými žilkami, osvedčil sa mi krycí makeup od Vichy. Pod rúškou však momentálne používam jemnejší korekčný krém od Art Deco, Liquid Camouflage. Okrem toho nedám dopustiť na micelárnu vodu, ktorá odstráni všetky nečistoty i zostatky makeupu. Krém je asi samozrejmosťou, ale to už som stanovený počet oľúbených prípravkov nedodržala. Tak ak by som mala povedať len jeden top produkt, tak určite je to micelárna voda.

 

kozmetika linky makeup tipy rozhovor kupelna nase produkty 3

 

Priestor sme dali samozrejme aj mužom, ktorí sa s ochotou podelili o svoje top produkty:

Zdeno, 48 rokov, ekonóm

Ak si mám vybrať len jeden výrobok z oblasti kozmetiky, bude to asi balzam - Labello na pery, zvlášť v zimnom období. Ak ho nepoužívam, zima a vietor mi pery rozpraskajú a vysušia.

Šimon, 20 rokov, študent

Napriek tomu, že nepoužívam nepreberné množstvo dermatologických produktov, snažím sa o pleť starať. Jedna z podstatných položiek mojej kozmetiky je hydratačný krém, pretože som často v prírode a na slnku. Preto sa snažím o hydratáciu pleti, najmä tváre, ktorá je neustále odkrytá a na slnku. Ďalším produktom je pílingové mydlo na tvár. I keď škriabe, vidím, že funguje a z tváre odstraňuje odumretú kožu, bežné nečistoty i čierne bodky. Po tomto kréme je najlepšie použiť aj už spomenutý hydratačný krém, ktorý zamedzí prístupu nečistôt a ďalšiemu upchávaniu pórov.

Tobiáš, 17 rokov, študent

Z kozmetických produktov je pre mňa dôležitý gél na vlasy a dezodorant s parfémom. Okrem toho v prípade potreby krém na čierne bodky na tvári. Je to viac ako jeden produkt, ale tieto potrebujem.

Pripravila: Petra Adamcová