Ako vyriešiť problémy s mastnou pleťouMastná pleť je problém, ktorý netrápi len tínedžerov. Nadmerná produkcia mastnoty spôsobuje lesk, no aj akné a viditeľné póry. Neznamená to však, že každá osoba s mastnou pleťou musí mať akné. Poďme sa pozrieť na to, ako môžete zatočiť s mastnotou raz a navždy.

Ako všetky typy pleti, tak aj tá mastná potrebuje vlastnú kozmetickú rutinu. Mali by ste si na ňu nájsť čas každé ráno a večer. Samozrejmosťou sú produkty, ktoré pleť nevysušujú a vo svojom zložení nemajú alkohol.

4 kroky k pokožke snov

Za najdôležitejšiu časť rutiny možno považovať čistenie pleti. Ide totiž o krok, ktorý pleť zbaví nečistôt a zabráni množeniu baktérií. Práve tie najčastejšie upchávajú póry a stoja za vznikom nepríjemných vyrážok.

Na čistenie by ste si mali nájsť čas každé ráno a večer, kedy je potrebné pokožku zbaviť nečistôt, ktoré sa na ňu dostali počas celého dňa.

Krok číslo dva spočíva v tonizácii. Pokožku po čistení upokojí a pripraví ju na krok číslo tri. Tonizácia má zázračnú schopnosť pleť dočistiť, no tiež dokáže stiahnuť póry. Hoci máte na výber mnoho produktov, my vám odporúčame dva konkrétne.

Prvým je tonikum na mastnú pleť od Medik 8, v ktorom je alkohol nahradený komplexom aktívnych zložiek a prebiotík. Ide o zložky, ktoré čistia pleť od prebytočného kožného mazu a nečistôt.

Ako vyriešiť problémy s mastnou pleťou produkt

zdroj: https://medik8.cz/daily-refresh-balancing-toner.html

V poličke osoby s mastnou pleťou by nemalo chýbať ani tonikum od Neostrata. Tvorbu mazu reguluje vďaka 8 % obsahu kyseliny glykolovej. Ide o exfoliačný toner, ktorý zároveň preventívne pôsobí proti vzniku upchatých pórov.

Ako vyriešiť problémy s mastnou pleťou produkt 1

zdroj: https://iivs.sk/produkt/neostrata-clarify-oily-skin-solution/

Ľudia s mastnou pleťou na tretí krok často zabúdajú. Ide totiž o hydratáciu, ktorá je tiež podstatná. Svoju pozornosť by ste však mali upriamiť na krémy, ktoré majú ľahkú konzistenciu. Ideálnou voľbou sú krémy na báze vody. Tie totiž pleť nezaťažujú, no aj tak hydratujú.

Kľúčom k úspechu je aj doplnková starostlivosť, ktorá spočíva v produktoch s látkou niacínamid, kyselinou salicylovou, AHA a BHA kyselinami a antioxidantmi.

S kožným lekárom to pôjde jednoduchšie

V prípade, že problémy s mastnou pleťou pretrvávajú a vedú k akné, mali by ste zvážiť návštevu dermatológa. Špecialista vám totiž poradí, ktoré lieky a postupy dokážu zlepšiť stav vašej pleti.

Ako vidíte, mastná pleť nemusí byť nezvládnuteľným problémom. S pravidelnou a vhodnou starostlivosťou a správnym výberom produktov ste o krok bližšie k pleti, po akej túžite. Vyššie uvedené tipy vám pomôžu riešiť problémy s mastnou pokožkou a cítiť sa sebavedomejšie vo svojej koži.

zdroj úvod, foto: freepik