letne oblecenie xs co nosit toptrendy

 

 

Aj napriek tomu, že je pokožka jednou z najkrajších častí tela, bez oblečenia by sme fungovať nedokázali. Je to druhá vrstva, vďaka ktorej sa stávame krajšími a dokážeme zároveň odlíšiť od ostatných. Oblečenie má svoju výpovednú hodnotu a prezrádza o nás viac než si myslíme.

 

 

„O tom, že šaty robia človeka, sa môžeme jasne presvedčiť na kúpaliskách.“

(Vojto Haring)

 

 

letne oblecenie co nosit toptrendy

 

Samozrejme, takéto oblečenie si musíme vedieť správne vybrať. Vybrať v závislosti od typu našej postavy a aktuálneho ročného obdobia. Presne o to sa pokúsime aj v našom článku. Zvoliť si vhodné dámske šaty na leto, v ktorých sa budete cítiť pohodlne, žensky a sexi.

 

Dlhé letné šaty

Sú pohodlné, romantické a veľmi ženské, najmä, ak si vyberiete dobrý strih a štýl. Mali by byť zároveň aj ľahké a vzdušné. V dnešných horúčavách predsa nepotrebujeme mať na sebe naozaj nič, no chodiť po meste nahí si zasa dovoliť nemôžeme, ženy to majú v tomto smere určite ťažšie.

Dlhé elegantné dámske šaty navyše opticky predĺžia a zoštíhlia vašu postavu a dodajú jej ten správny tvar. Ak si zvolíte vhodný strih a typ látky, určite splnia vaše očakávania. S rukávmi alebo bez, v horúčavách sa snažíme zbaviť každého kúsku oblečenia. Ak máte trochu silnejšie ramená, preneste pozornosť na hlavu ľahkým elegantným klobúkom.

 

 

Prírodné tkaniny

Jasné slnko, šťavnaté ovocie a na teplomere plus 33 °C, to všetko znamená, že leto je v plnom prúde a len tak rýchlo sa ešte neskončí. Problém však nastáva v momente, kedy spolu s horúcim slnkom, kvetmi, ovocím a vodou prichádzajú aj vysoké teploty. V kancelárii alebo doma vás od nepríjemných pocitov ušetrí klimatizácia, na ulici to bude už ale horšie.

O to viac, ak chcete napriek neľútostným podmienkam vyzerať sviežo, štýlovo - cítiť sa veselo a pohodlne. Skúste nahradiť syntetické látky prírodnými materiálmi. Ľan, čipka, bavlna a viskóza. Veci z týchto textílií by sa mali stať základom vášho letného šatníka.

 

 

Tuniky a tričká na jedno ramienko

Vzdušné tuniky na jedno ramienko, široké blúzky v španielskom štýle s holými ramenami a voľné tričká dodávajú celkovému vzhľadu vrchného odevu miernu svahovitosť a poskytujú pohodlie. Široký svetlý top dokonale doplní džínsy a biela rustikálna blúzka si „zahrá“ perfektné dueto s dlhou sukňou.

 

Šortky

Mnohé ženy nosia džínsové kraťasy ako letnú uniformu. Samo o sebe je však takéto oblečenie nudné. Klasické bermudy v dámskom prevedení budú vyzerať viac žensky. Krátke šortky navyše môžete zvýrazniť expresívnou potlačou. Ak ste si zamilovali džínsovinu, skombinujte k nej hodvábnu blúzku a pokrývku hlavy.

 

Široké nohavice

A čím širšie, tým lepšie. Voľné nohavice s vysokým pásom sú na letné dni ideálne. Dajte si ale pozor na modely s elastickými manžetami, vizuálne skracujú postavu. Masívnejšie modely sa dobre kombinujú so svetlým vrchom a akýmkoľvek vzorom. Módna potlač na nohaviciach vyzerá dobre v kombinácii s jednoduchým bielym tričko alebo topom.

 

Ľahké sako

Prípadne prechodná bunda či mikina vás zachránia pred spálením od slnka alebo večerným chladom. Bavlnené podšívkové bundy sú vhodné aj keď je vonku viac ako 30 stupňov. Ň

Biela bunda alebo sako sú veľmi osviežujúce, najmä v kombinácii s modrou. Vyzerajú dobre na opálenej pokožke a žltých piesočnatých odtieňoch. V každom prípade sa príliš tmavým farbám vyhnite a voľte si oblečenie aj podľa typu farby pleti.

 

Košele

Sú v horúcom letnom počasí lepšie ako tričko. Ramená sa vám odvďačia za ochranu pred slnkom a pokožka bude vďačná za možnosť dýchať. Voľné košele, vyrobené z tenkej bavlny, viskózy alebo gázy môžete nosiť s dlhými sukňami, kraťasmi alebo džínsami.

 

Sukne

Čím menej tkanív sa v lete dotýka našich nôh, tým pohodlnejšie sa budeme cítiť. Preto si v tomto období nenechávajte v šatníku úzke sukne. Noste našuchorené modely s veľkými záhybmi nad alebo pod kolená. Záleží od postavy.

 

Džínsy

Jedno z najobľúbenejších oblečení, pri ktorom si môžete dovoliť urobiť v lete vlastné korekcie. Nie je to však len o ich skrátení. Moderné sú dnes otvory, vyšúchaný denim a diery, vďaka ktorým vás schladí jemný vánok. Mali by byť zároveň čo najtenšie a najľahšie!

 

Na záver nezabudnite nezanedbávať pokrývku hlavy. Roztomilé letné čiapky sú v móde. Dlhé vlasy dajte do chvostov alebo vrkočov a vypnite, aby ucítil svieži vánok aj váš krk.