drevodom rajec kanadske zrubove domy toptrendy

 

 

Drevodom Rajec, s.r.o je súkromná drevospracujúca spoločnosť založená v roku 1992. Sídli vo vrchovatej oblasti severného Slovenska, v meste Rajec, neďaleko Žiliny. S ťažbou a spracovaním dreva má dlhoročné skúsenosti, ktoré preukazuje jedinečnou technológiou výroby kanadských zrubových stavieb. Oslovili sme ich, aby nám odpovedali na tie najčastejšie otázky, týkajúce sa výstavby drevodomu. 

 

 

Know-how sme získali priamo z Kanady a ako prví v strednej Európe ho od roku 1995 prispôsobujeme tunajším podmienkam a stavebným normám. Naše stavby predstavujú unikátne architektonické diela, ktoré v plnej miere odzrkadľujú predstavy a požiadavky zákazníkov. Každý z nich sa pri výstavbe drevodomu rozhoduje na základe toho, aké má informácie o tomto type stavby. Prečo si teda nerozšíriť spektrum vedomostí? Aké sú teda najčastejšie dotazy, ktoré nám kladú zákazníci?

 

 

drevodom rajec kanadske zruby ekobyvanie toptrendy

 

 

Aká je orientačná cena zrubového drevodomu? .
Orientačná cena sa vypočíta podľa veľkosti zastavanej plochy domu. Pre skelet od 210 € bez DPH/m
2 zastavanej plochy, hrubá stavba od 450 € bez DPH/m2 úžitkovej plochy. Rovnako Vám ponúkame bezplatné orientačné nacenenie na základe Vami zaslaného nákresu (pôdorys a pohľady zo strán), prípadne projektu domu.

 

 

Ako sa vypočíta presná cena zrubového drevodomu? 
Presná cena sa vypočíta individuálne na základe veľkosti zrubového domu, jeho zložitosti a typu použitých materiálov. Presnú cenu je možné vypočítať až na základe vypracovania architektonickej štúdie. Tá je následne po podpise zmluvy o dielo spracovaná do projektovej dokumentácie, ktorá Vám zároveň slúži ako podklad pre vybavenie stavebného povolenia.

 

 

drevodom rajec rodinny dom kanadske zruby ekobyvanie toptrendy

 

 


Aká je dodacia lehota našich zrubov?
Výroba skeletovej konštrukcie vrátane prípravy drevnej hmoty trvá 3 mesiace. Dodacia lehota na skelet je vzhľadom na súčasné kapacity cca 6 mesiacov od podpisu zmluvy o dielo, dokončovacie práce na hrubej stavbe následne trvajú zhruba 6 mesiacov, v závislosti od materiálu a požadovaných prác na stavbe, stavba na kľúč trvá cca 8 - 9 mesiacov.

 

 

Staviate iba zrubové typy ponúkané v katalógu?
Nestaviame len zrubové typy uvedené v katalógu. Tento katalóg je v podstate len informatívny a jednotlivé typy boli navrhnuté najmä s cieľom priblížiť zákazníkovi zrubové drevodomy a uľahčiť mu jeho vlastnú predstavu o tom, ako by mal jeho budúci zrub vyzerať. Konečný projekt a vzhľad zrubovej stavby bude závisieť teda výhradne len od Vašich požiadaviek, príslušného terénu a statických možností v mieste stavby, ktoré Vám pomôže vyriešiť náš projektant priamo na mieste.

 

 

drevodom rajec kanadske zruby drevodom ekobyvanie toptrendy

 

 

Ako je to s projektom?
Najskôr Vám vypracujeme architektonickú štúdiu, na základe ktorej Vám stanovíme cenu stavby. Architektonická štúdia je neskôr rozpracovaná do projektovej dokumentácie v rozsahu pre vybavenie stavebného povolenia. Konečný projekt a vzhľad zrubovej stavby bude závisieť teda výhradne len od Vašich požiadaviek a statických možností v mieste stavby, ktoré Vám pomôže vyriešiť náš projektant priamo na mieste.

 

 

Aká je životnosť zrubových drevodomov?
Správne užívanie zrubov a ošetrovanie dreva zaručuje niekoľkogeneračné bývanie a životnosť 150 až 200 rokov.

 

 

Aká je poskytovaná záruka?
Na nosnú konštrukciu Vám poskytujeme záruku 30 rokov a na celú stavbu (vnútorné priečky, nátery, atď.) je záruka 3 roky.

 

drevodom rajec drevodom ekobyvanie toptrendy

 

 

Aké sú tepelnoizolačné vlastnosti zrubov?

Zrubový drevodom je celoročne obývateľný a nepotrebuje žiadnu ďalšiu tepelnú izoláciu, pretože jej funkciu prináša samotné drevo. Znižovanie energetickej náročnosti domu si vyžaduje vysokú kvalitu materiálov, akým smrekové drevo je. 

 

Ako je to s požiarnou odolnosťou?
Zrubové domy boli vystavené skúške v skúšobnom ústave, kde je povinnosť 30 min vystavovať materiál priamemu ohňu. Po 45 minútach bol test prerušený, pretože nebolo viditeľné poškodenie a drevo stále odolávalo.

 

Aké materiály používate?

Na naše zrubové stavby z guľatinového masívu používame výhradne kvalitné husto rastené smrekové drevo z vysokohorských polôh (minimálne 600 m.n.m.) slovenských lesov. Samozrejme je možná i kombinácia materiálov podľa Vašich požiadaviek, častá je napr. kombinácia kameňa a dreva.

 

 

 

Počítame s tým, že aj každá nová odpoveď býva podnetom pre nové otázky. Práve preto sme pre všetkých záujemcov k dispozícii prostredníctvom.kontaktov, ktoré nájdu na našej stránke. Okrem katalógu zrubových domov, ktorý pravidelne aktualizujeme. Problémom nebude ani vypočítanie úrokovej sadzby. V prehľadnej kalkulačke zistíte výšku úroku a možnosti financovania rýchlo a okamžite. Vieme, čo všetko prináša výstavba zrubového domu. Vieme, čo všetko musíte vyriešiť, ak chcete bývať na úrovni