elektromobily dotacia nabijanie bev automobilov toptrendy sk

 

O trvalý prechod na zelenú dopravu prejavuje záujem štát aj samotní občania. Prostredníctvom naďalej prebiehajúcej štátnej dotácie bolo dosiaľ zakúpených viac ako 600 vozidiel. Ak premýšľate, či využiť túto príležitosť na kúpu elektromobilu, mali by ste vedieť, že veľa času vám už nezostáva. Prvá fáza projektu Podpora predaja elektrických vozidiel sa totiž chýli ku koncu. 

 

Dotácia sa vzťahuje na nákup elektrických automobilov a hybridných vozidiel s plug-in mechanizmom. Výška dotácie pri kúpe takéhoto vozidla je 5000 € pre batériou poháňaný elektromobil (označovaný ako BEV) a 3000 € pre hybridný plug-in model, označovaný ako (PHEV). Predtým, než sa rozhodnete žiadať príspevok, mali by ste vedieť, že dotácia sa vzťahuje len na nové, neregistrované  vozidlá, ktoré je možné zakúpiť u autorizovaných predajcov v Slovenskej republike. 

 

 

elektromobil dotácie toptrendy sk eko bývanie

 

 

Ako sa vypláca príspevok?

 

K vyplateniu príspevku nedochádza jednorázovo. V prípade, že si podáte žiadosť o udelenie príspevku na elektromobil, dostanete prvú časť príspevku vo výške 2000 € po tom, čo si novozakúpené vozidlo zaregistrujete. O rok neskôr, mesiac po registrácii vozidla dostáva žiadateľ druhú časť príspevku vo výške 1500 €. Poslednú, tretiu časť, získava následne v ďalšom roku. Rovnaký systém vyplácania sa vzťahuje aj na PHEV automobily. 

 

elektromobily dotacia nabijacia stanica toptrendy sk

 

 

Dokedy sa môžete uchádzať?

 

Dôležité je pri žiadosti príspevku myslieť na to, že vozidlo musí byť zaregistrované najneskôr do konca júna tohto roka, teda do 30.6.2018. V opačnom prípade žiadateľovi nebude uhradená žiadna časť príspevku a za kúpu vozidla si zaplatí plnú čiastku. 

 

 

 

Viac o elektromobilite na Slovensku sa dočítate v najnovšom vydaní magazínu EKO bývanie, ktorý bude v predaji už čoskoro