shutterstock 1796895631

Pri úprave a starostlivosti o svoj exteriér si budete musieť zadovážiť kosačku a tiež základnú záhradnú techniku. Výhodou aku kosačky je najmä to, že na jej prevádzku nepotrebujete elektrinu, a teda ani kábel. Elektrický kábel dokáže často znemožniť manipuláciu s kosačkou.

 

shutterstock 1796895631

Zdroj obrázku: Irina Buu / Shutterstock.com

 

Hlavné výhody aku kosačiek:

  • - Aku kosačky môžete využiť na menšie až stredné plochy.
  • - Dobíjací akumulátor vás zbaví problémov, ktoré sú spojené s benzínom.
  • - Ako výhodu môžete tiež považovať ich tichý chod, keďže benzínové typy kosačiek sú naozaj veľmi hlučné.
  • - Príjemným prekvapením je aj to, že aku kosačky majú naozaj nízku hmotnosť.

Spôsob kosenia

Dôležitým parametrom, ktoré by ste rozhodne mali zohľadniť pri kúpe kosačky je spôsob kosenia. Medzi záhradkármi sú populárne najmä rotačné kosačky. Kosenie funguje vďaka rotačným nožom, ktoré sa točia okolo zvislej osi. Tieto kosačky sú vhodné na skracovanie trávnika na výšku približne 3 až 5 centimetrov. Rotačné kosačky sú výhodné a efektívne z hľadiska času, kosenie je naozaj jednoduché. Ak snívate o dokonalo upravenom trávniku, tak riešením je vretenová kosačka, ktorá trávu neseká, ale zastriháva.

Aký nástroj by vám nemal chýbať v záhrade?

Krovinorez je univerzálnym nástrojom pre prácu v záhrade. Používa sa najmä na hrubé kosenie v náročných a rozľahlých plochách, prípadne ním môžete kosiť vysokú a prerastenú trávu alebo burinu. Kvalitný záhradný krovinorez je možné používať, ako stroj pre úpravu trávy a na čistenie pozemku od kríkov alebo otravnej buriny.

Pre náročného záhradkára môže byť problém nájsť vhodnú kosačku alebo stroj, ktoré mu dokážu pomôcť s udržiavaním peknej záhrady. V takýchto prípadoch by ste rozhodne mali rozmýšľať o kúpe aku kosačky, ktorá má veľa výhod a pozitívnych vlastností pre prácu v exteriéri.