tescoma všeobecnyJedna z najobľúbenejších medzinárodných kuchýň pre slovenského i českého konzumenta je bezosporu ázijská kuchyňa. Do tejto kategórie spadá široká škála pochúťok z krajín ako sú Japonsko, Thajsko, Čína, Kórea a mnohé iné. Kto by si nepochutnal na kvalitnom suši, kung pao, thajskom pad thai, či lahodnej bambusovej alebo miso polievke?

Vo všeobecnosti je ázijská kuchyňa známa výraznými chuťami, arómami a plnou farebnosťou. Navyše je ázijské jedlo zdravé, ľahké a dobre stráviteľné. Príprava tradičných jedál tejto kuchyne nemusí byť vôbec náročná. Stačí zrozumiteľný a overený recept, kvalitné suroviny a vhodné kuchynské vybavenie.

Ázijská kráľovná panvíc

Nevyhnutným vybavením pri príprave ázijských jedál je panvica wok. Je špeciálne tvarovaná a riešená tak, aby zelenina na nej pripravovaná zostala chrumkavá, mäso krehké a šťavnaté. Ortodoxní „wokári“ nedajú dopustiť na tradičné prevedenie woku z prírodnej ocele bez povrchovej úpravy, pri ktorom je potrebné vnútorné steny riadu pravidelne karbonizovať zahrievaním oleja. Tento klasický wok musí mať okrúhle dno a varí sa v ňom výhradne na plameni. Tradičnú „čínu“ si však môžete pripraviť, aj pokiaľ neviete karbonizovať a s otvoreným ohňom ste sa v kuchyni dávno rozlúčili. Ideálnym produktom je luxusný Wok PRESIDENT s unikátnou pokrievkou a nepriľnavým povrchom s charakterom prírodného kameňa. Vďaka nemu zvládnete pripraviť typické ázijské jedlá aj na modernom indukčnom alebo sklokeramickom sporáku, navyše bez rizika pripálenia.

tescoma wok 2

Ryža, základ ázijskej kuchyne

A teraz nápad. Pripravujete zeleninu a mäso vo woku, ako dezert ste zvolili čerstvé exotické ovocie. Avšak treba sa pohrať s prílohou. Uvariť dobrú ryžu chce grif. Ale, my vieme, ako si pomôcť a takmer bez starostí. Vynikajúci na ľahkú a rýchlu prípravu dusenej ryže v mikrovlnnej rúre bez rizika rozvarenia, pripálenia alebo prekypenia je hrniec na ryžu Purity MicroWave. Pred prípravou sa ryža priamo v hrnci prepláchne a scedí. Produkt je vyrobený unikátnou technológiou nanoCARE zo špičkového plastového materiálu vhodného na použitie v zdravotníctve a farmácii. Riad PURITY MicroWave nevstrebáva pachy pokrmov a nezafarbuje sa. Je antibakteriálny, úplne neutrálny a nijako neovplyvňuje kvalitu pokrmov na ich prípravu a skladovanie. Šetrí čas, energiu, peniaze aj prírodu, po použití ho stačí bez saponátov opláchnuť, nie je potrebné umývať ho v umývačke.

tescoma ryža

Nože potrebujeme za každých okolností

Základom kuchynského vybavenia, a to nielen pre prípravu jedál ázijskej kuchyne, sú nože. Spoločnosť Tescoma má vo svojej ponuke kuchárske nože, ktoré sú vybavené čepeľami z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele a k dispozícii sú v 3 veľkostiach. Nože sú optimálne vyvážené a vybavené ergonomickou alebo protišmykovou rukoväťou. Nože sa ľahko čistia a sú vhodné do umývačky riadu. Okrem klasických nožov si môžete krájanie zeleniny, mäsa i ovocia uľahčiť ďalšími vychytávkami, ako sú krájacie kolísky alebo kolieska.

 

tescoma taniere

 

Pekné prestieranie umocní zážitok z jedla

A na záver servírovanie, pretože je známe, že jeme aj očami. S láskou pripravené jedlo si zaslúži ten najkvalitnejší servis. Tescoma vo svojom sortimente ponúka plytké taniere, taniere okrúhle, hranaté a rôznych farieb a veľkostí. Stačí si už len vybrať podľa vlastného vkusu a preferencií.

Viac informácií: www.eshop.tescoma.sk