JAP EfektaDo domov a bytov sa stále viac presadzujú skryté zárubne, čím sa potvrdzuje trend minimalistického a nadčasového designu v duchu čistých a rovných línií. Áno, skryté zárubne sú súčasťou celkovej mozaiky interiérových prvkov, ktoré optimálne fungujú ako celok, ale skryté zárubne majú ambíciu byť jedným z ťahúňov.

Firma J.A.P. Slovakia sa zameriava na výrobu unikátnych dizajnových interiérových prvkov a vďaka svojej silnej tradícii v kovovýrobe začala pred niekoľkými rokmi intenzívne rozvíjať proces technickej prípravy a samotnej výroby skrytých zárubní.

A ako to vyzerá dnes? Spoločnosť J.A.P. Slovakia má v ponuke skryté zárubne dotiahnuté do všetkých detailov v niekoľkých variantoch. Sú vyrobené z kvalitných materiálov, čo je predpoklad na poskytnutie 5-ročnej záruky. Skryté zárubne je možné vyrobiť na mieru, a to nielen v atypických rozmeroch, ale aj bez nadpražia alebo do šikmých podkrovných priestorov. Možnosť lakovať podľa štandardných vzorkovníkov je samozrejmosťou. Detailné informácie o jednotlivých typoch: AKTIVE, EFEKTA a DUAL, sú na preštudovanie na www.jap.sk.

A ako hovorí klasik: „Šedivá je teória a len strom života večne zelená sa“. Poďme si teda prejsť realizáciami interiérov so skrytými zárubňami, na ktorých sa spoločnosť J.A.P. Slovakia podieľala.

 

Skrytá zárubňa DUAL, dvere MASTER Táto obojstranná skrytá zárubňa je určená pre dvere MASTER a drevené dvere hrúbky 40 mm. Vďaka bezobložkovému prevedeniu ponúka dizajnovo čistý dverný priechod, kedy sú dvere a stena v jednej línii. Je vyrobená z hliníka, takže je vodeodolná a vlhkuvzdorná.

JAP SZ Dual

Foto: J.A.P. Slovakia

 

Skrytá zárubňa EFEKTA 40/00 , dvere MASTER. Táto zárubňa je súčasťou obkladového systému rovnakého mena a zarovná do jednej pohľadovej roviny otočné dverné krídlo spolu s obkladom steny. Do skrytej zárubne EFEKTA je možné zavesiť dverné krídlo MASTER, ktoré umožní použitie rovnakého povrchového materiálu ako je na obklade steny. Možné je použiť aj štandardné drevené dvere. Táto zárubňa je určená na klasické otváranie dverného krídla smerom k sebe z pohľadovej lícujúcej strany. Možné je aj otváranie od seba, ktoré vie iný variant skrytej zárubne EFEKTA s označením 25/15. Zárubne sa vyrábajú aj bez nadpražia (variant dverného krídla až k stropu). Maximálna výška zárubne je 2 700 mm.

JAP SZ Efekta

Foto: J.A.P. Slovakia

 

Skrytá zárubňa AKTIVE PP 40/00, dvere MASTER. Ide o klasické bezpolodrážkové otváranie dverí k sebe. Skrytá zárubňa Aktive PP spĺňa bezpečnostnú a protipožiarnu normu ako v murovanej priečke, tak v SDK stene a je opatrená 2 pántami pre výšku dverí až do 2 100 mm. Zárubňu je možné kombinovať iba s dverami Sapeli s rovnakou normou a je možné ju zakúpiť iba v predajnej sieti tejto značky.

JAP SZ Aktive PP40

Foto: J.A.P. Slovakia

 

Skrytá zárubňa AKTIVE 40/00, dvere MASTER Táto zárubňa je určená pre dvere hrúbky 40 mm s otváraním k sebe. Zárubne (viď. foto) je možné vyrábať aj bez nadpražia, alebo do šikmých podkrovných priestorov a to vo výške až 3 700 mm.

JAP SZ Aktive 40

Foto: J.A.P. Slovakia

 

Správne vidíme iba srdcom. Čo je dôležité, zostáva očiam skryté. Toto všeobecné múdro dopĺňa konateľ spoločnosti J.A.P. Slovakia, Petr Paksi: „Naše skryté zárubne síce nie sú na rozdiel od perfektných dverí, lícujúcich so stenou, vidieť. Čo je však vidieť, je to, že dávame do našej práce povestné srdiečko a máme radosť z každej realizácie dotiahnutej do prepracovaných detailov“.

Viac informácií: www.jap.sk