dřevěný strop small kópia mini

 

Pri stavbách alebo rekonštrukciách drevených objektov či prvkov nepodceňujte prevenciu proti napadnutiu biotickými škodcami. Pri správnom použití zaručujú prípravky BOCHEMIT profesionálnu a spoľahlivú ochranu dreva a vy tak môžete predchádzať možným komplikáciám a nákladom spojeným s následnou sanáciou napadnutého dreva.

dřevěný strop small kópia web

Prevencia sa oplatí

Stále viac investorov si uvedomuje, že riziko napadnutia drevokaznými škodcami sa zvyšuje pre možné chyby v konštrukciách stavieb, ktoré môžu spôsobiť zatekanie pri daždi, alebo kondenzáciu pár pri kolísaní teplôt, ako aj napríklad pri vodorovných plochách konštrukcií, odkiaľ prípadná zatečená voda ťažko odteká. Ani najlepší projekt nemôže sám o sebe zabezpečiť, aby počas výstavby nedošlo k chybe v nejakom detaile. Často sa tiež stáva, že drevo na stavbu prichádza s oveľa vyššou vlhkosťou, ako je žiaducich 20 percent.

bochemie info edited

 

V týchto prípadoch slúži chemická impregnácia dreva ako poistka pred potenciálnymi problémami. Túto poistku možno v priebehu životnosti stavby nikdy nevyužijeme, ale ak nastanú vyššie uvedené situácie, budeme radi, že takúto ochranu máme a že sme na prevenciu mysleli včas a predišli možným komplikáciám i nemalým nákladom spojeným s následnou sanáciou napadnutého dreva.

Predstavme si modelovú situáciu: staviame dom s pôdorysom 15x10 m. Len na strechu použijeme 8 m3 strešného reziva. Cena profesionálne impregnovaného strešného reziva, ktoré kúpime na píle, je zhruba 192 eur. Neošetrené rezivo je možné kúpiť za približne 38 eur. Rozdiel 192 eur (0,16 % z hodnoty domu) za pokojný spánok rozhodne stojí!

Chráňte drevo nielen proti škodcom, ale aj proti ohňu

Ak vypukne požiar, je dôležité, aby sa mohli ľudia z budovy evakuovať čo možno najrýchlejšie s cieľom zachrániť ľudské životy, prípadne aj majetok v čo najväčšom rozsahu. Časový úsek, ktorý bude k dispozícii na evakuáciu, závisí od materiálov použitých pri stavbe budovy a jej požiarnych vlastností.

 fire 2946038 small kópia web

Jedným z možných spôsobov je zabezpečenie ochrany dreva, materiálov na báze dreva, drevených stavebných konštrukcií a prvkov zabudovaných v interiéroch stavieb, impregnačným prostriedkom BOCHEMIT Pyro , pomocou ktorého obmedzíte reakciu dreva na oheň vďaka zníženiu rýchlosti jeho horenia a šírenia plameňa na povrchu dreva. BOCHEMIT Pyro súčasne bráni rozvoju dymu.

 

ochrana dreva FAQ cerv brouk kópia web

 

Viac o impregnácii Bochemit, vrátane rád, tipov a návodov, ako na to, uvádza výrobca na webových stránkach www.bochemit.eu .

 

MODEL kanystr 5kg PYRO ciry