spalna vianoce atmosfera vyzdoba dekoracie sviatky 7 uvod

 

Už o pár dní tu máme Vianoce. Tradične máme vyzdobené vstupné dvere, obývačku i schodisko alebo kuchyňu. Ak si chcete tento rok vychutnať atmosféru Vianoc úplne do detailov, zamerajte sa aj na spálňu. Stačí zopár jednoduchých krokov, ktoré zmenia spálňu na útulný, ale vianočnou atmosférou dýchajúci priestor.

 

spalna vianoce atmosfera vyzdoba dekoracie sviatky 4

 

Pridajte do svojej izby vianočné farby

Vianoce zvyčajne zahŕňajú základnú paletu farieb lesnej zelenej, rubínovo červenej a sviežej bielej, takže tieto farby sú ideálne aj na sviatočnú dekorácie spálňových doplnkov. Môže ísť o nový pléd, deku, závesy na okno alebo zopár výrazných dekoratívnych ozdôb.

Vyberte si posteľnú bielizeň

Vianočná posteľná bielizeň nemusí mať len prvoplánovú potlač veselého Santa Clausa alebo ozdobený stromček s cukrovými paličkami. Sviatočné obliečky môžu mať aj elegantný a jemný dizajn. Flanel alebo tartan sú kvalitné látky, ktoré zaujmú v odtieňoch červenej, zelenej či béžovej. Ich kvalita je aj zárukou dlhej životnosti a ľahkej údržby.

 

spalna vianoce atmosfera vyzdoba dekoracie sviatky 3

 

Vyzdobte okná

Svetielka a Vianoce k sebe patria. Jemné blikajúce alebo len svietiace. V príjemnej modrej farbe aplikované na okno dodajú miestnosti intimitu i sviatočný nádych. Svetelné reťaze môžete nahradiť okennými svietnikmi alebo tematickými ozdobami. Hviezdičky na okno, alebo komplikovanejšie šablóny sú otázkou vkusu a celkového ladenia interiéru. Malé drobné vzory na okno v menšom počte potvrdzujú myšlienku, že menej je niekedy viac.

 

spalna vianoce atmosfera vyzdoba dekoracie sviatky 5

 

Zaveste svoje obľúbené ozdoby

Závesné vianočné ozdoby nie sú určené len na vianočný stromček. Môžete nimi vyzdobiť akýkoľvek vhodný priestor alebo kus nábytku. Trendy sú malé vrecúška previazané mašľou, jemné reťaze a drevené ozdoby. Ak máte posteľ s baldachýnom, je možné ho využiť na zavesenie girlandy. Na čelo postele sa hodí malý venček z brečtanu alebo ihličia, ktorý dodá vôňu celej miestnosti.

 

spalna vianoce atmosfera vyzdoba dekoracie sviatky 2

 

Využite potenciál vankúšov

Vankúše sú jedným z najlepších dizajnových nástrojov, ktoré máme k dispozícii, a to platí aj na Vianoce. Nemusíme meniť celé vankúše, ale stačí kreovať poťahy, ktoré môžeme mať pripravené na rôzne príležitosti. K Vianociam patrí slávnostný zamat i satén.

 

spalna vianoce atmosfera vyzdoba dekoracie sviatky 6

 

Pridajte vianočný stromček

Ak máte priestor, pokojne si vyzdobte v izbe maličký vianočný stromček. Nemusí mať tradičný dizajn, môžete ako náhradu využiť vetvičku, kúsok dreva alebo iný ekologický a trvalo udržateľný materiál.

 

spalna vianoce atmosfera vyzdoba dekoracie sviatky 1

 

Výzdobu vianočnej spálne si pokojne ponechajte až do konca mesiaca alebo do sviatku Troch kráľov, veď ide o najkrajšie sviatky v roku. Tak si ich spoločne s príjemnou náladou a krásnou domácnosťou vychutnajte najviac ako môžete.

Pripravila: Petra Adamcová
Zdroj informácií a fotografie: Beautiful House