spot mallorca restauracia toptrendy

 

Členovia tímu zo Studio Tarruella Trenchs. sa pri riešení reštaurácie Spot v meste Palma de Mallorca inšpirovali stavbami, ktoré tu kedysi postavili katolícki architekti Josep Antoni Coderch a Josep Lluís Sert. A hoci štýl zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov minulého storočia zakomponovali aj do súčasného, moderného prevedenia interiéru, celkový vzhľad je jednoliaty a v žiadnom prípade nepôsobí nijako rozporuplne či eklekticky.

 

Architekti sa snažili o vytvorenie symbiózy medzi zeleňou a stavbou. Vnútorné nádvorie reštaurácie umožňuje, aby sa vegetácia začlenila do atmosféry podniku, čo dodáva zákazníkom pocit, že sa nachádzajú v záhrade a nie v reštaurácii. Hostia  si môžu vychutnať jedlá a sledovať kuchárov pri  príprave jedál napríklad pod keramickým stropom.

 

restaurant toptrendy

 Foto: Studio Tarruella Trenchs

 

 

Menu je bohaté a ponúka prevažne vynikajúcu mediteránsku kuchyňu, vyznačujúcu sa nezameniteľnou chuťou miestnych surovín a bohatým kulinárskym dedičstvom Baleárskych ostrovov. Naservírujú vám tu hummus, paradajkovú omáčku, crudités a pita chlieb a to všetko s tou správnou dávkou potrebných prísad.

 

 

SPOT restaurant

  Foto: Studio Tarruella Trenchs

 

 

V interiérovom dekore vynikajú predovšetkým neutrálne materiály. Jednotná voľba palety v odtieňoch omietky na stenách a veľkoformátových dlaždíc na podlahe umožnili vytvoriť zaujímavý priestor s priam remeselných charakterom. Niektoré z častí vybavenia však nie sú nové. Koberce či rustikálne dlaždice rôznych formátov boli totiž využité zo starého kostola na ostrove. Napríklad niektoré perforované zásteny v reštaurácii sú vyrobené z terakotových dlaždíc, čo tiež dodáva reštaurácii pocit jedinečnosti. Unikátom je takisto reštauračný drevený strop  vyrobený z tradičnej tkaniny - ikatu. Vybraný nábytok sa dobre hodí k celému konceptu, v ktorom sú  stoly vyrobené na mieru z dubového, orechového dreva, surovej ocele a kameňa binissalem. Reštaurácia  poskytuje dokonalý zážitok nielen pre gurmánov, ale aj pre tých, ktorí si potrpia na oddych v príjemnom prostredí plnom pozoruhodných detailov

 

 

SPOT restikatoptrendy toptrendy

   Foto: Studio Tarruella Trenchs