shutterstock 1024492567

Prišiel rad na rekonštrukciu a zariadenie vašej kuchyne? Hlavnou otázkou pri jej usporiadaní je, ako umiestniť všetko, čo na varenie a prípravu jedál potrebujete, a dosiahnuť, aby miestnosť vyzerala priestranne a upratane. To sa dá dosiahnuť jednoduchými a lacnými technikami, s ktorými vás v našom článku oboznámime.

 

shutterstock 1024492567

 

Základ je kvalitný a cenovo dostupný nábytok

Každý priestor, väčší aj menší, je možné ozvláštniť a sfunkčniť nielen farbami a materiálmi, ale aj správnym nábytkom. Jednotlivé položky by mali na seba nadväzovať a vytvárať množstvo úložného priestoru. Z tohto pohľadu sú ideálnym riešením štýlové a cenovo dostupné sektorové kuchyne, ktoré môžete umiestniť do každého špecifického priestoru.

Tento typ nábytku nie je len krásny, ale aj multifunkčný, pretože nedostatok miesta môžu vyriešiť jeho výsuvné pracovné plochy, transformačné mechanizmy a pohodlné ovládacie prvky.

 

Nezabudnite na kuchynské spotrebiče

Spolu s nábytkom by ste mali vyberať aj potrebné kuchynské spotrebiče. O to viac, ak budú vstavaného charakteru a tvoriť s kuchynskou linkou jednu líniu. Trh je však obrovský a ponuka vaše nároky a požiadavky určite uspokojí. Nezabudnite ale na rozmery a dostupnosť elektrickej siete, ktorá je pre ich využívanie veľmi dôležitá.

 

Kombinujte správne farby a textúru

Aby ste sa v priestore kuchyne cítili dobre, zvážte aj kombináciu použitých farieb. Biela farba vizuálne dodáva priestoru vzdušnosť. Vďaka nej je miestnosť svetlejšia, priestrannejšia a čistejšia. Navyše sa dá táto farba kedykoľvek jednoducho a rýchlo pretrieť a všetko vyzerá ako nové. Neplatí to ale iba pre steny.

Napriek všeobecnej viere sú aj ostatné biele povrchy všetkých doplnkov praktické a dajú sa ľahko upraviť pomocou moderných čistiacich prostriedkov. Aby ale vaša kuchyňa nevyzerala ako operačná sála, môžete použiť aj rôzne iné odtiene - od snehovo bielej až po slonovinovú, ako aj kombinácie lesklých a matných povrchov a rôznych materiálov.

Výraznejšie akcenty môžete využiť na vchodových dverách, kuchynských dvierkach, poličkách alebo závesných mechanizmoch. Hlavným pravidlom je použiť najviac dve alebo tri farby.

Stačí sa s tým všetkým len vyhrať a dať si na tom záležať.

 

Zdroj obrázka: Peshkova/Shutterstock.com