izolacie uvod s

 

Rokmi preverené materiály, ktorých vstupnú surovinu pre výrobu tvorí drevo, konope, slama, prípadne hlina, tvoria najdokonalejšie a najprirodzenejšie prostredie pre bývanie človeka a výrazne ovplyvňujú jeho zmysly a kvalitu vnútornej klímy v obydliach. Najväčší výber prírodných izolácii na Slovensku ponúka spoločnosť Tepore.

 

izolacie uvod xl

 

Pri dnešnom obrovskom rozmachu stavebníctva a bohatej plejáde rôznych umelých materiálov ľudia čoraz viac pociťujú potrebu splynúť s prírodou, vytvoriť si "ekologické hniezdočko", ktoré by bolo šetrné k prírode a čo v najväčšej miere obsahovalo prírodné materiály. Spoločnosť Tepore ponúka konštrukčné riešenia spracované v Technickom a skúšobnom ústave (TSÚ). Slovenské technické posúdenie (SK TP) má spoločnosť vyhotovené pre desiatky konštrukčných skladieb stien, striech a stropov.

DREVOVLÁKNITÉ IZOLÁCIE

Vyrábajú sa zo smrekového dreva. Dosky vyrábané mokrou cestou sú plne recyklovateľné Poskytujú dokonalú ochranu proti chladu v zime a horúčave v lete a vďaka vynikajúcim akustickým vlastnostiam chránia pred hlukom. Sú vhodné na stavbu nízkoenergetických a pasívnych domov.

 

izolacia drevo

 

KONOPNÉ IZOLÁCIE

Konopná izolácia patrí medzi najekologickejšie izolačné materiály. Vyrába sa z rýchlorastúcej jednoročnej rastliny z konope siatej. Tento izolačný materiál je príjemný na dotyk, vonia a má vynikajúce tepelno-izolačné parametre.

 

izolacia konope

 

HLINENÝ SYSTÉM

Hlinená omietka je zdravšou alternatívou voči klasickým sadrovým alebo cementovým omietkam. Použitie je vhodné aj do priestorov s vyššou vlhkosťou vzduchu. Miestnosti, kde sa použije hlinená omietka majú konštantnú vzdušnú vlhkosť na úrovni cca 45 % (+/- 5 %), čím je zabezpečená zdravá mikroklíma ovzdušia.

 

izolacie hlina

 

SLAMENÝ SYSTÉM

Dosky z lisovanej slamy Domy z dreva a slamy predstavujú veľký́ potenciál pre výstavbu zelených budov s nulovou uhlíkovou stopou, znižujú nielen dopyt po energii použitej na výrobu nových materiálov, ale aj spotrebu energie na vykurovanie alebo chladenie budov.

 

tepore slama

 

OVČIA VLNA

Najväčšou prednosťou ovčej vlny je v tepelných a akustických vlastnostiach, ale aj v priestorovom čistení vzduchu. Ovčia vlna, ako jediný stavebný materiál, preukázateľne neutralizuje škodlivé látky v ovzduší a stará sa tak o aktívny a zdravý vzduch v priestoru.

 

izolacia vlna

 

RECYKLOVANÉ IZOLÁCIE

Fúkaná celulózová izolácia je vyrobená optimálnou recyklačnou metódou z novinového papiera. Presvedčí vás extrémne nízkou tepelnou vodivosťou a odolnosťou proti sadaniu aj pri hrubšej izolácii. Celulóza nie je toxická, neobsahuje žiadne nebezpečné látky alebo prísady a je na dotyk jemná a teplá.

 

izolacie textil

 

Textilná izolácia je jednou z najekologickejších pre životné prostredie, pretože je vyrobená z druhotnej suroviny – použitého textilu. Okrem svojich výborných technických parametrov prinášajú textilné izolácie aj cenovo prístupné a ekologické riešenia pre všetkých, ktorí plánujú zatepľovať.

Viac informácií: www.tepore.sk