svetla 2 uvod s

Vyberáte práve nové svetlo do vašej domácnosti a chceli by ste niečo viac ako iba klasický luster? Či už je to z dôvodu obmedzeného priestoru v miestnosti, alebo jednoducho chcete len zmenu, máme pre vás tip na svetlá, ktorých variabilita vás príjemne prekvapí.

 

svetla 2 uvod xl

 

Známe neznáme bodové svetlá

Bodové a spotové svetlá nebývajú zväčša prvou voľbou, pokiaľ ide o svetlo do obývacích miestností. Avšak v poslednej dobe ich obľúbenosť rastie. Je to spôsobené hlavne záujmom o jednoduchosť, čisté línie a tiež minimalistické ponímanie celého interiéru. Svetlá z ponuky výrobcu Philips toto všetko spĺňajú na jednotku. Univerzálnosť ich použitia podčiarkuje i fakt, že sú k dispozícii v bielej, v čiernej farbe, v prevedení lesklý chróm alebo brúsený hliník. Vďaka tomu nie je problém ich skombinovať s ostatným vybavením v miestnosti.

 

svetla 7

 

Naviac nespornou výhodou bodových svetiel je veľká úspora elektrickej energie, ktorá je dosiahnutá pomocou najmodernejších LED zdrojov. Úsporu pocítite i vo vašej peňaženke. Navyše LED bodové svietidlá vydržia až 30 rokov, čo predstavuje podstatnú úsporu za žiarovky alebo nové svietidlá.

Posvieťme si na nich!

Otočný kĺb na konštrukcii svietidla umožňuje nastavenie svetelného zdroja podľa potreby. Pokiaľ sa chcete vyhnúť nepríjemným ostrým tieňom, obráťte svetlá smerom hore šikmo ku stropu. Svetlo sa tak príjemne rozptýli a vy osvetlíte celú miestnosť rovnomerne. U lampičky s jedným svetelným zdrojom oceníte možnosť smerovania svetla, pokiaľ ich využijete ako nástenné svietidlo na čítanie lebo k zvýrazneniu umeleckých diel alebo architektonických prvkov vášho bytu. 

 

svetla 8

 

Veľa možností vám na mieru

Stropné bodové svietidlá sú obľúbené, pretože sa prispôsobia akémukoľvek priestoru. Môžu poslúžiť ako centrálne osvetlenie miestnosti a vy si môžete podľa veľkosti priestoru zvoliť svetlo s viacerými svetelnými zdrojmi. Samozrejme sú v ponuke i svietidlá s jedným zdrojom, ktoré môžete umiestniť ako na strop, tak i na stenu.

 

Veľká sloboda panuje i čo sa týka tvaru svetiel. Nad obdĺžnikový jedálenský stôl, kuchynský ostrovček alebo nad konferenčný stôl sa hodí viac svetelná rampa a na osvetlenie stredu miestnosti či nad guľatý stôl je zase lepšie guľaté svietidlo so spotmi po obvode.

 

svetla 1

 

Výrobca Philips prináša i radu bodových svietidiel myBathroom určených do kúpeľne. Tieto svetlá sú navrhnuté tak, aby odolali vlhkosti, preto je ich použitie v kúpeľni maximálne bezpečné.

 

svetla 6

 

Inteligentné funkcie, ktoré oceníte

Aj u bodových svetiel oceníte, ak ich budete môcť stmievať či meniť farbu podľa ľubovôle. S produktovým radom Philips Hue to nie je problém. Svetlá si pomocou diaľkového ovládača alebo mobilného telefónu nastavíte bez toho, aby ste museli vstať z gauča.

 

Ďalšou zaujímavosťou sú svietidlá Philips s funkciou WarmGlow. Tieto svietidlá vedia spríjemniť život tým, že disponujú funkciou stmievania, pri ktorom sa súčasne premieňa nielen intenzita, ale tiež teplota bieleho svetla. Čím menej bude svetlo svietiť, tým teplejší tón svetla dostanete a naopak čím väčšia bude intenzita svetla, tým jasnejšie bude žiariť. So svetlami WarmGlow sa vám bude výborne vstávať do nového dňa aj večer zaspávať. Túto funkciu ponúkajú napríklad rodinky svetiel Star alebo Worchester.

 

svetla kombi

 

Text a foto: Radka Fučíková, www.feim.sk