bellarose uvodna

Tisíce bytových doplnkov a dekorácií v škandinávskom, vidieckom, modernom, romantickom i industriálnom štýle a neviete sa rozhodnúť, ktoré by sa vám domov hodili najviac? Mnoho kúskov z rôznych štýlov sa dá vzájomne pekne kombinovať, stačí len vedieť, ako na to. Predstaviť si pred nákupom, ako bude doplnok či dekorácia pôsobiť vo vašom domove nie je vždy jednoduché, takže pre vás máme tip, ktorý vám rozhodovanie aspoň trochu uľahčí.

 

bellarose uvod

 

Ak si chcete zjednodušiť zariaďovanie domova alebo sa len skrátka radi hráte, vyskúšajte si urobiť test interiérových štýlov na stránkach Bella Rose. Test má 15 otázok a zaberie vám len pár minút. Ste romantik s hlavou v oblakoch, milovník nadčasového minimalizmu alebo bohém? Vďaka testu zistíte, ktorý interiérový štýl je vášmu srdcu najbližší a možno vďaka nemu bude váš domov ešte vyladenejší.

 

bellarose1

 

Škandinávsky štýl

Jedným zo štýlov zariaďovania interiérov, ktorý sa stáva čoraz viac populárnym a obľúbeným je škandinávsky štýl. Jeho čaro spočíva v jednoduchosti a účelnosti na strane jednej a útulnosti a hrejivosti na strane druhej. Základom tohto štýlu sú svetlé farby a vzdušný priestor. Hlavnou farbou je biela, avšak je možné kombinovať ju so svetlo krémovou, béžovou, sivou alebo inými pastelovými farbami.

 

bellarose 4

 

Vo svetlom interiéri sa skvele kombinujú jednotlivé kúsky tmavšieho nábytku z dreva, mramoru, kameniny alebo prútia. Nemusíte meniť celú zostavu nábytku, skúste to doplnkami, napríklad prútenými košíkmi na noviny, kameninovými črepníkmi alebo bambusovými dekoráciami. V obývačke, kde trávite najviac času, môžete svetelnosti pomôcť trendovými svietidlami a pohodliu mäkkými vankúšmi a hrejivými dekami.

 

bellarose 5

 

V spálni, ktorá by mala byť miestom oddychu a harmónie sa obklopte pokojnou atmosférou. Tú vám pomôžu dotvoriť koberčeky v tlmených farbách, jednofarebné svetlé obliečky, ktorých základným atribútom by mala byť kvalita materiálu. Napríklad ľanové obliečky nemusíte žehliť a spí sa v nich naozaj príjemne.

 

bellarose 2

 

Kuchyni a jedálni škandinávskych krajín dominuje stôl z tmavého dreva. Ako prvotná investícia sa vám môže zdať z hľadiska finančného vysoká, ale kvalitný stôl z pevného dreva je trvácny a roky vydrží bez akýchkoľvek poškodení. Ak nezariaďujete nový priestor, doprajte si drevené doplnky, dosky na krájanie alebo drevené misy na ovocie či šaláty.

 

bellarose 3

 

Domov je priestor, kde sa vraciate po hodinách práce a zhonu a mal by byť pre vás miestom s pozitívnymi emóciami a oázou pokoja. Doprajte si preto niečo, čo možno doteraz vášmu interiéru chýbalo. Voňavá sviečka, teplá štýlová deka, alebo kvalitné svietidlo na relax s knihou v ruke.

Na webe Bella Rose nájdete množstvo inšpirácie a nápadov.

Viac informácií: www.bellarose.sk