ekonomicke stavby Kristina221

Bývali v prenajatom družstevnom byte. Po čase im bola ponúknutá možnosť odkúpiť byt, ktorý však pre jeho nedostatky odmietli. Začali hľadať iné možnosti bývania. Dať si postaviť dom na kľúč bola podmienka. Hovorí sa: „Kto hľadá, nájde.“ A inak to nebolo ani v prípade tejto rodiny. Nakoniec sa rozhodli pre bývanie v rodinnom dome s názvom Kristína 22.

 

ekonomicke stavby Kristina221

 

„Na internete sme objavili reklamu na spoločnosť Ekonomické stavby. Ponuka nás natoľko zaujala, že sme si dohodli schôdzku a všetko sa dalo do pohybu,“ začína rozprávanie príbehu vysnívaného nového bývania jeho spolumajiteľ. Zaujal ich neštandardný prístup. „Bolo vidieť, že v Ekonomických stavbách majú veľmi bohaté skúsenosti a vedia zabezpečiť všetky fázy stavby – projekt domu, administratívu, financovanie i samotnú realizáciu stavby. Nechceli sme mať so stavbou domu žiadne starosti. Boli sme ochotní riešiť len nevyhnutné minimum, čo nám spoločnosť Ekonomické stavby umožnila,“ pokračuje.

Pri stavbe domu musíte pamätať na výber strešného materiálu. Jedným z osvedčených výrobcov je Blachotrapez, ktorý ponúka strešné krytiny so zárukou až 60 rokov.

Výber domu

S manželkou majú radi minimalistický životný štýl a v tomto duchu chceli mať aj nový rodinný dom. Hľadali malý, jednoduchý dom na spôsob bungalovu. V tomto smere manželom najviac vyhovoval projekt Kristína 22A, ktorý si nechali mierne upraviť podľa vlastných predstáv.

 

ekonomicke stavby Kristina222

 

Vybavenie stavebného povolenia od ES

Podmienkou manželského páru bolo mať minimálne starosti so stavbou domu a so všetkými vecami s tým spojenými. V Ekonomických stavbách sa im o administratívu postarali veľmi profesionálne a bez akéhokoľvek zásahu z ich strany. Jednoducho povedané: nemali s tým žiadne starosti, čo im maximálne vyhovovalo.

 

Financovanie stavby

Financovanie domu bolo pre majiteľov veľká neznáma. Nakoniec sa rozhodli využiť program Nulová hotovosť. Nechceli totiž hneď na začiatku minúť všetky svoje vlastné financie. V pláne mali nasporené financie použiť na dodatočné práce ako napr. úpravu pozemku, záhradu, interiérové zariadenie domu…

 

ekonomicke stavby Kristina223 ES 6

 

 

Výstavba domu

Majitelia nie sú jediní, ktorí nemajú so stavbou domu žiadne skúsenosti a ani sa nepohybujú na trhu so stavebným materiálom. Preto je logické, že si nechali poradiť a odporučiť všetko potrebné od manažéra spoločnosti Ekonomické stavby. „Vždy nám boli ponúknuté minimálne dva varianty predvedenia, porovnanie výhod a nevýhod ,a my sme sa tak vždy rozhodli bez problémov. Počas celého priebehu stavby sme boli presvedčení, že sme sa rozhodli správne. Riadiť a kontrolovať celú stavbu domu by bolo pre nás nemožné,“ neľutuje svoje rozhodnutie dnes už spokojná spolumajiteľka rodinného domu.

 

ekonomicke stavby Kristina224

 

Život v novom dome

A dodáva: „V žiadnom prípade by sme nemenili a nechceli sa vrátiť späť do bytu. Dom so záhradou je skvelý pre naše deti a domáce zvieratá a káva na terase nikdy neomrzí. Navyše sme získali nových úžasných susedov a priateľov.“