rd mostkovicejirihlousekphoto 2809

rd mostkovicejirihlousekphoto 2809Manželský pár s troma dospelými deťmi chcel len upraviť svoj dom, ktorý začínal byť pre dvoch príliš veľký. Osud to však zariadil inak. Explózia v susedstve pôvodný objekt poškodila natoľko, že namiesto drobných úprav prišla na rad totálna rekonštrukcia. Vďaka použitiu tehál HELUZ FAMILY však investori bývali v novom už o niekoľko mesiacov.

 

Príčinou explózie, ktorá v septembri roku 2018 otriasla malou obcou, bola neodborná manipulácia s takzvanými zložami pre tajnú výrobu zábavnej pyrotechniky. Výbuch zničil vyše päťdesiat domov v okolí, tri objekty v tesnom susedstve boli zničené natoľko, že museli byť zbúrané. Jedným z nich bol aj dvojpodlažný rodinný dom z 80. rokov, v ktorom žili manželia kedysi aj s deťmi. Kým došlo k zmienenému nešťastiu, plánovali jeho čiastočnú rekonštrukciu.

 

po vybuchu po vybuchu IMG 20180925 WA0001

 

dům před výbuchem

 

po vybuchu IMG 20180922 WA0006 po vybuchu IMG 20180922 WA0008

 

 

Keď dom opustili naše dospelé deti, začal byť pre nás dvoch príliš veľký. Uvažovali sme, že by sme na prízemí, ktoré z väčšej časti zaberalo technické zázemie, vybudovali garsónku a štvorizbový byt na poschodí ponechali pre deti s rodinami, keď prídu na návštevu. Kým sme však stačili zámer uskutočniť, prišla explózia,“ opisuje majiteľka. Na tragickú udalosť nespomína rada, s manželom vyviazli bez zranení skutočne len súhrou šťastných náhod, navyše jej explózia vzala domov, ku ktorému mala silné citové puto – dom stavali jej rodičia dlhé roky a sama v ňom strávila mnoho šťastných rokov s nimi aj s vlastnou rodinou. Dnes už sa však dokáže na nešťastie pozerať aj z druhej strany a spomína okrem iného na neoceniteľnú pomoc blízkych, priateľov, známych, ale aj cudzích ľudí, ktorí ich podporovali materiálne či finančne. „Vďaka“ nešťastiu majú dnes s manželom tiež nový, moderný domov, ktorý je ideálny tak veľkosťou, ako aj svojimi vlastnosťami.

 

Celý článok si môžete pričítať na www.stavebnictvoabyvanie.sk