Život na jachte môže byť skvelé dobrodružstvo a vôbec to nemusí byť túžba len pre tých privilegovaných. Na jachte sa dá stráviť skvelá dovolenka, skvelý rok, a ak sa vám život na vlnách zapáči, tak si jachtu môžete vytvoriť z vlastného bytu.

 

Turquoise wood and marble clad interior of the apartmentFoto: decoist 

V meste Taipei v Taiwane vznikol dokonalý byt kopírujúci život na mori. Jedinečný interiér luxusného bytu, ktorého osvetlenie vytvára tmavú a elegantnú atmosféru je ideálnou inšpiráciou pre tých, ktorí milujú prítmie v kajutách.

Hneď pri vstupe do luxusného bytu zaujmú oblúky, ktoré vedú z jednej miestnosti do druhej. Tak isto sa nachádzajú zabudované aj v stene nad kozubom. Tyrkysové steny a skrinky vytvárajú svet mora v interiéri. Dominantným prvkom v byte sú mramorové stoly a kuchynská linka, ktoré korešpondujú s tmavými drevenými podlahami so vzorom rybej kosti. Detaily luxusného bytu sú inšpirované bohatým životom na mori.

 

Marble dining table with tuquoise chairsFoto: decoist 

Spálňa ustupuje od tyrkysovej farby a nahrádza ju neutrálne pozadie, v ktorom je dominantnou opäť drevo. Byt disponuje zrkadlovým šatníkom a súkromnou kúpeľňou, ktorá je vo farebných odtieňoch. Byt je zariadený luxusne, no minimalizmus sa stretáva s duchom oceánu.

 

Tufted headboard and wooden walls for the modern bedroomFoto: decoist 

Contemporary bedroom with concrete and wood wallsFoto: decoist 

Nemusíte svoj byt od základov prerobiť, či prebúravať priečky, aby ste dosiahli dokonalé oblúkovité klenby pripomínajúce jachtu plaviacu sa po mori. Ukážeme vám pár trikov, ako si zážitky z dovolenky prenesiete do svojho bytu, či domu a premeníte ho na oázu zariadenú v prímorskom štýle. 

 

bestdesignideas Bedroom for the boys in nautical style 909x562Foto: bestdesignideas

 

K hlavným prvkom vo vašom novom byte budú patriť farby a textúra. Hľadajte dekorácie v modrej, bielej a červenej farbe. Modrá farba v akomkoľvek odtieni pripomína farbu mora.

 

Môžete svoj interiér doplniť o obliečky na vankúš s motívmi mora Seashell Aquamarine. Premeňte svoju spálňu na kajutu a oblečte svoje periny do Nautical obliečok. Nie je nič krajšie, ako vrátiť sa do domova,v ktorom váš čakajú spomienky na vašu najkrajšiu dovolenku. Spomienky na slané blankytné more, teplý piesok a hrejivé lúče afrického slnka. Svoje talizmany z dovolenky alebo drobnú bižutériu si môžete uschovať v krabičke s vrchnákom Under the Sea

 

dhoumm nautical theme room interior design ideas room interior and decorationFoto: dhoumm

More úzko súvisí s loďkami, mušľami, kotvami, rybičkami. Môžete použiť slamené dekorácie, veslá, či povrazy, ktoré sa vám spájajú s atmosférou na jachte plaviacej sa po mori. Určite ste si niekedy  doniesli z dovolenky mušle, či kamienky. Vytvorte si z nich dekorácie, ktoré vám budú pripomínať vaše zážitky z dovolenky. 

 

nautical theme apartmentFoto: home-designing

 

Text: Petra Laclavíková